cookie-og-privatlivspolitik
De ansatte på Parkvej 37, altså rådhuset, fik jord under neglene torsdag.

3

Billeder

De ansatte på Parkvej 37, altså rådhuset, fik jord under neglene torsdag.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Park skal være vildt inspirerende

Den gamle rådhuspark fik en overhaling torsdag.
05. november 2021 kl. 21:40 Af Andreas Johansen

NYKØBING Det var ikke alle de kommunalt ansatte medarbejdere, der normalt arbejder foran computere indenfor rådhusets fire vægge, der var klar over, at de skulle hjælpe med at gøre et af byens lettere kønsløse grønne områder mere spændende, da de valgte tøjet i garderoben torsdag morgen. Men det stod ikke i vejen for engagementet.

Kunstnerne Thomas Seest og Søren Lose inviterede nemlig til "permablitz" i den gamle Rådhuspark, som i samme omgang også blev omdøbt til "Vild-park". Navnet på arrangementet var en reference til hastigheden, hvormed stedet skulle omdannes, og med hjælp fra alt fra skoleklasse til politikere og embedsfolk fra rådhuset skete der heldigvis også noget.

- Jeg er gået i gang med at befri denne her rodklump på æbletræet, vi skal have plantet. Nu er vi simpelthen ved at lave noget natur på en bæredygtig måde - rigtig hurtigt. Det handler om, at vi skal have politikerne og dem, der sidder inde på rådhuset, til at se direkte ud på det her, hvis de virkelig gerne vil have, at Guldborgsund Kommune skal have mere vild natur, forklarer Søren Lose, der er "huskunstner" i kommunen i år.

Området ser da også en smule tvivlsomt ud - der har tidligere stået en del træer, der har engang gået får, men det er svært at spotte, er her er tale om et offentligt tilgængeligt areal. Det vil kunstnerne rette op på.

- Vi skal have så lidt græsplæne som overhovedet muligt. I dag planter vi, med hjælp fra en masse mennesker, der har lyst, en masse frugttræer. Det skulle gerne give en oplevelse, der rækker udover de sanser, man normalt bruger, når man går en tur i parken - smagssansen skal også være med til at gøre oplevelsen til noget særligt, lyder det fra Søren Lose.

Annonce

Der bliver også plads til et område, hvor man kan holde skovtur - også lavet på bæredygtig vis. Stedet er tænkt som en inspiration. Både til politikere og embedsmænd i kommunen, men også til privatpersoner.

- Nu bliver det her jo lidt en kontrast til de meget trimmede parcelhushaver, der ligger lige herovre, forklarer Søren Lose og peger:

- Vi vil vise, at der er en mere naturlig måde, man kan lave have på. Det skal være en "showcase", som kan inspirere folk til at se, hvordan man med egne øjne og smagsløg kan få mere biodiversitet. Lolland-Falster er jo et af de steder i Danmark, hvor der er mindst biodiversitet, men sådan behøver det ikke være, siger Søren Lose.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE