cookie-og-privatlivspolitik
Det bliver dyrt for Guldborgsund Kommune, at den skal aflevere mere af indtægten fra parkeringsafgifter til staten.
Det bliver dyrt for Guldborgsund Kommune, at den skal aflevere mere af indtægten fra parkeringsafgifter til staten.
Foto: Jan Knudsen

Guldborgsund

Parkeringsindtægter går til staten

Staten planlægger nu at tage 70 procent af kommunernes indtægter fra p-vagter.
21. juli 2019 kl. 08:00 Af Andreas Johansen

Annonce

GULDBORGSUND De fleste har nok prøvet det. At komme ud fra en forretning til en lille, gul lap i forruden, der koster den nette sum af 510 kroner at få afviklet. En ærgerlig følelse.

Men det er ikke sikkert, det er noget, du skal bekymre dig om meget længere - i hvert fald ikke i Guldborgsund Kommune.

En politisk beslutning, der blev vedtaget i 2018 på Christiansborg, betyder nemlig, at staten siden 1. januar 2019 har taget 70 procent af de afgifter, kommunerne har fået i kassen.

Tanken bag forslaget var, at kommunerne skulle stoppe med at drive rovdrift på borgernes ulovlige parkeringer.

Daværende finansminister, Kristian Jensen (V), sagde følgende til TV2 i sommeren 2018:

- Vi kan se, at en række kommuner har kørt en fuldstændig bilistfjendsk tilgang til det, hvor parkering har været med til at malke penge op af bilisternes lommer og fylde kommunekasserne op. Det synes vi ganske enkelt ikke er rimeligt.


Penge skal findes et sted

Guldborgsund Kommunes teknik, miljø og ejendomsudvalg har endnu ikke drøftet konsekvenserne af de faldende indtægter fra parkeringsafgifterne i Nykøbing. Men det får konsekvenser.

- Jeg synes, det er en ærgerlig udmelding. Kommunerne får ikke for mange penge i forvejen, vi bliver nærmest plukket. Jeg forstår ikke, hvorfor de skal have de penge i staten. Men det får jo en konsekvens - pengene skal findes et eller andet sted, siger Peter Bring-Larsen (G), formand for teknik, miljø og ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune.

Der er endnu ikke lavet beregninger på, hvad den øgede udgift til staten kommer til at betyde i kroner og ører. Men i et høringssvar fra 18. maj 2018 fremlagde Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg en foreløbig beregning på konsekvenserne for samtlige kommuner. Heri kom det frem, at Guldborgsund Kommune formentlig vil miste i omegnen af 200.000 kroner fra 1. januar 2019.

Den ændrede økonomi betyder, at Guldborgsund Kommune bliver nødt til at genoverveje indsatsen mod parkeringssyndere, fortæller borgmester John Brædder (G).

- Fakta er, at der bliver en anden økonomi i det her. Men udover økonomien skal man kigge på, om det samtidig er relevant. Ideen er, at parkeringsvagter skal være til gavn for borgerne og de erhvervsdrivende, og hvis det ikke er det, jamen, så giver det ikke mening. Men det bliver taget op på næste udvalgsmøde, og så ved vi noget mere, fortæller John Brædder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

AF: POUL HANSEN

At tænke sig... 15. januar 2020 kl. 22.27

AF: JOHN WENNERWALD

Flere høreapparater i år 12. januar 2020 kl. 21.27

AF: JOHN WENNERWALD

Børnenes fremtid 05. januar 2020 kl. 17.30

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Det er da en god start 03. januar 2020 kl. 12.44

Annonce