cookie-og-privatlivspolitik
Formanden for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, på markedspladsen fredag.
Formanden for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, på markedspladsen fredag.
Foto: Andreas Johansen

Guldborgsund

Partiformand talte på pladsen

Statsministerkandidaten mødte vælgerne på Døllefjelde Musse Marked.
17. maj 2019 kl. 19:10 Af Andreas Johansen

Annonce

DØLLEFJELDE En stor, rød bus med en rose på siden trillede fredag ind på markedspladsen foran Westernteltet lige efter klokken var slået 14. Ud af bussen steg Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet og statsministerkandidaten med mest vind i sejlene på nuværende tidspunkt.

Før Mette Frederiksen indtog den stort set improviserede scene, der var sat op til lejligheden, fik vi en snak med Lennart Damsbo-Andersen, socialdemokratisk folketingsmedlem bosiddende i Kettinge. Og han så frem til partilederens besøg på markedspladsen.

- Det er altid fedt her på Døllefjelde Musse Marked, og det bliver spændende at se, hvad Mette har at sige. Vi går og har lidt sjov med de lokale Venstrefolk hernede, og der er god stemning, sagde Lennart Damsbo-Andersen.


Røde kirsebær

Og mens Mette Frederiksen gik rundt og hilste på de lokale på markedspladsen, benyttede en stadeholder sig af opmærksomheden.

- Rigtige socialdemokrater spiser røde kirsebær, kom og køb, råbte han, til store grin fra forsamlingen.

Annonce

Fra scenen valgte Mette Frederiksen at holde det kort og kontant. Hun satte fokus på, at Socialdemokratiet i hendes øjne kunne skabe et bedre samfund med hende som statsminister.

- De løber stærkt på sygehusene, de løber stærkt på plejehjemmene. Hvis medarbejderne ikke har tid til det vigtigste, tilstedeværelse, så er det ikke et godt velfærdssamfund, lød det fra Mette Frederiksen.

I et interview med Folketidende forklarede Mette Frederiksen, hvorfor folk på Lolland-Falster, i hendes øjne, skulle stemme socialdemokratisk.


Mange på LF knokler

- Der er mange gode grunde til at stemme på mig frem for Lars Løkke Rasmussen. Særligt på Lolland og Falster har der været store besparelser på velfærden. Og i forhold til centraliseringen, hvor jeg er helt sikker på, at folk på Lolland-Falster kan mærke, at der er blevet længere til politistationen eller et hospital.

Statsministerkandidaten lagde også vægt på retten til tidligere pension igen skulle være en mulighed i højere grad, og at det lå mange på Lolland og Falster på sinde.

Annonce

- Jeg ved, at mange på Lolland-Falster knokler. Mange her er startet på arbejdsmarkedet tidligt i livet. De skal have mulighed for at gå på pension, før de er helt nedslidt, sagde formanden for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen - hvorefter hun delte røde roser ud til fremmødte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE