cookie-og-privatlivspolitik
Michella Rosenkranz Jørgensen står klar på Borgerservice til at udlevere pas og kørekort til dem, der har bestilt et nyt. Måske til sommerferien?
Michella Rosenkranz Jørgensen står klar på Borgerservice til at udlevere pas og kørekort til dem, der har bestilt et nyt. Måske til sommerferien?
Foto: Guldborgsund Kommune

Guldborgsund

Pas venter på nye ejere

Borgerservice har hundredvis af nye kørekort og pas liggende.
01. juli 2020 kl. 06:00 Af Maria Glasius Lange

Annonce

GULDBORGSUND Inde på Borgerservice i Nykøbing ligger et par hundrede pas og kørekort klar til afhentning.

Under den lange periode med nedlukning i foråret begyndte begge dele at hobe sig op, men det gav ikke mening at skrive til folk, at deres kort var klar, når nu de ikke måtte komme forbi og hente dem.

Derfor er de først begyndt at sende beskeder til dem, der kunne afhente deres kort, inden for de seneste 14 dage. Det siger Michella Rosenkranz Jørgensen, der arbejder på Borgerservice.


Ikke en belastning

Hun forklarer, at kørekort og pas som hovedregel sendes direkte til adressen. Men i enkelte tilfælde skal man hente sit pas på Borgerservice.

- Det kan være, at man bestiller et nyt pas, inden det gamle er udløbet. Og hvis man skal bruge sit nuværende pas måske i mellemtiden, så må man komme forbi Borgerservice og aflevere det, når det nye udleveres. På den måde undgår vi, at man har to pas liggende på samme tid.

Andre er bare mere trygge ved selv at hente sit pas frem for at få det tilsendt, tilføjer hun. I begge tilfælde modtager man en sms, når kortet er klar til at blive afhentet.

- Det er egentlig ikke en belastning for os at have dem liggende. Det gør ikke noget. Vi tænker mere på dem, der har brug for deres pas, når de skal på sommerferie eller ud at køre.  

Før man kan komme forbi og hente sit pas eller kørekort, skal man bestille en tid over telefonen. Blot for at undgå, at der samles for mange mennesker i venteområdet. Men Borgerservice oplyser, at man har etableret en skranke mere, så udleveringen kan gå hurtigere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce