cookie-og-privatlivspolitik
Der er travlt på sygehuset i Nykøbing. Så travlt, at nogle sengepladser og afsnit er lukket, fordi der ikke er hænder nok til at passe de syge.
Der er travlt på sygehuset i Nykøbing. Så travlt, at nogle sengepladser og afsnit er lukket, fordi der ikke er hænder nok til at passe de syge.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Patienter på gangene og lukkede sengepladser

Sygehus kæmper med overbelægning og personalemangel.
24. september 2021 kl. 08:10 Af Maria Glasius Lange

NYKØBING Personalet på Nykøbing F. Sygehus mangler kolleger. Det kommer måske ikke som en stor overraskelse, efter at sygeplejersker i nu 11 uger har protesteret imod forholdene, og på sygehuset resulterer det blandt andet i, at nogle patienter må tilbringe en del af eller hele deres indlæggelse på sygehusgangen.

I mandags var 42 patienter indlagt på en medicinsk afdeling med sengepladser til 29. Dermed måtte en del af patienterne lade sig indlægge på en hospitalsseng på gangen.

Sygehuset har derudover fusioneret et femdøgns-afsnit med geriatriske afdelinger og i en overgangsfase lukket sengepladser her, på lungemedicinsk samt i visse perioder af døgnet også på akutafdelingen, fordi der ellers ikke ville være personale nok.

Alt imens modtager de åbne afdelinger rigtig mange nye patienter. Patienter, der ikke altid er hænder nok til.

Situationen bekræftes af Inge Paamejer, vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus.

Annonce

- Vi har rigtig mange patienter, og vi har også en overbelægning. Det skal siges, at det ikke nødvendigvis betyder, at der ligger 13 patienter på gangen, men det kan desværre ske. Og det passer, at der har været 42 patienter på en afdeling. Det er sket og sker særligt i perioder med spidsbelastning, hvor nyindlagte patienter og patienter på vej hjem alle befinder sig i afdelingen samtidig, forklarer Inge Paamejer.

Hvor nogle patienter kan opleve at ligge et par timer i en seng på gangen, vil andre måske opleve at ligge på gangen i al den tid, de er indlagt.

- Det kommer an på afdelingen, men uanset hvad skal patienterne vide, at personalet gør alt, hvad de kan, for at få folk ind på stuerne. Det er så frustrerende for personalet, som jo heller ikke kan give den omsorg og det tilbud, som de gerne vil. Vi er bare nødt til at prioritere stuerne til dem, der er mest syge, fortæller Inge Paamejer.

Hun bekræfter også, at man har været nødt til at lukke nogle sengepladser ned for at få det til at matche antallet af medarbejdere.

- Vi har rigtig travlt, og alle gør en kæmpe indsats for at give vores patienter den bedste hjælp. Jeg ved, at personalet passer på dem og gør alt, hvad de kan. Men det er svært, når vi bare ikke kan, siger Inge Paamejer.

Annonce

Der er i øjeblikket mangel på både sygeplejersker, sosu-medarbejdere, jordemødre, læger og lægesekretærer. Selv om sygehusene i regionen enormt gerne vil hjælpe hinanden på tværs, er der ikke så meget at gøre lige med denne situation.

- De andre sygehuse står i samme situation. Kigger vi ud i resten af landet, er det samme problem, siger Inge Paamejer.

Hun tilføjer, at der er gang i rigtig mange tiltag, for at personalet kan få hjælp. Der bliver arbejdet for at åbne en kapacitet, som har været lagt ned midlertidigt.

- Vi har ansat medarbejdere, som vi har skullet klæde godt på, før de kom ud på vagt. Hvis mange nye starter samtidig, kan der være en udfordring med at starte mange senge op. Men når de har modtaget oplæring til specialet, kan vi åbne for sengene igen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE