cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester John Brædder er skuffet over, at kommunen ikke får lov at genåbne ligeså meget som flere jyske kommuner og Bornholm.
Borgmester John Brædder er skuffet over, at kommunen ikke får lov at genåbne ligeså meget som flere jyske kommuner og Bornholm.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Pendling er et dårligt argument

Guldborgsunds borgmester er specielt interesseret i at få åbnet folkeskolerne helt, og kan ikke forstå ministers svar på den manglende genåbning.
25. februar 2021 kl. 10:50 Af Margit Olsen

GULDBORGSUND Borgmesteren i Guldborgsund Kommune, John Brædder (G), mener, politikerne på Christiansborg har glemt Sydhavsøerne, da der blev lagt en strategi for, hvor i landet der fra mandag kunne genåbnes mere end det, som hovedparten af landet får lov at åbne, som for eksempel butikker, begrænsede udendørs aktiviteter, liberale erhverv som frisører og ikke mindst på skoleområdet.

Den lokale borgmester er skuffet over, at Lolland-Falster ikke blev tilgodeset som visse kommuner i det jyske og Bornholm.

Specielt peger borgmesteren på, at han gerne så, at de lokale kommuner fik lov at genåbne folkeskolerne.

- Vi har bevist de seneste uger, at vi har så lavt et smittetal, at det burde kunne lade sig gøre.

Guldborgsund Kommune har ifølge Statens Serum Instituts nyeste opgørelse onsdag det tredje laveste smittetal i landet: fire smittede de seneste syv dage. Det giver et incidenstal på 6,6 (antal smittede per 100.000 indbyggere). Dermed ligger kommunen lavere i smittetryk end i mange af de kommuner, som får øgede genåbningsmuligheder mandag. Nabokommunerne ligger næsten lige så lavt.

Annonce

Onsdag aften var borgmesteren live i DR's Aftenshowet, hvor han gjorde opmærksom på, at politikerne havde glemt Sydhavsøerne, som har et meget lavt smittetal.

I Aftenshowet gav undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) den lokale borgmester den forklaring på, at Sydhavsøerne ikke var tilgodeset med lempeligere genåbningsbetingelser som det midt- og nordjyske og Bornholm, at der fra Lolland-Falster sker en daglig stor pendling af lokale borgere, som kører mod Sjælland og specielt Storkøbenhavn for at arbejde.

John Brædder mener dog, at pendlingen er et dårligt argument for ikke at give de lokale kommuner lov at genåbne mere.

- På trods af pendlingen ud af kommunerne har vi holdt smittetallet langt nede i flere uger. Og vores grundskoler er godt i gang, så jeg kan godt nok ikke se, hvorfor vi ikke kan få lov at genåbne noget mere.

- Mest af alt er jeg skuffet over, at eksperterne ikke har screenet landets smittetal, da der blev givet anbefalinger til politikerne om, hvilke områder der kunne genåbne mest.

Annonce

Eksperterne kunne godt trænge til et geografikursus, mener borgmesteren.

I de kommuner, hvor folkeskolerne fra mandag får lov at åbne for de ældste elever, kræves test to gange om ugen for elever over 12 år, og det kan Guldborgsund sagtens håndtere, siger borgmesteren.

- Vi har rekrutteret 50 personer via vores jobcenter og er ved at uddanne dem til at teste for covid-19, så det krav kunne vi sagtens leve op til fra mandag, hvis det skulle være.

Borgmesteren glæder sig dog over, at butikslivet genåbner, og håber, lokalbefolkningen vil støtte op om de lokale forretninger fra mandag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE