cookie-og-privatlivspolitik
Der bliver ingen spillere at heppe på i pinsen. NFCs store pinsestævne er aflyst.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Pinsecup falder for corona

Nykøbing FCs store pinsestævne aflyst på grund af forsamlingsforbud.
07. april 2020 kl. 13:54 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Det bliver ingen fodbold for børn i pinsen på Nykøbing FCs to anlæg.

Statsminister Mette Frederiksens forbud mod større forsamlinger helt til slutningen af august gav det endelige dødsstød til Nykøbing FCs store pinsestævne, hvor 155 hold var tilmeldt.

- Vi havde jo nok en anelse om, at det gik den vej, men den endelige beslutning traf Mette Frederiksen for os i går aftes, siger formand for pinsecupudvalget, Leif Trane, her til morgen.

Den officielle udmelding om at aflyse stævnet lod vente en smule på sig, da Leif Trane og NFC-formand René Fjeldsøe Sørensen lige ville sove på Mette Frederiksens udmelding, men Leif Trane er ikke i tvivl.

- Vi ryger med i den pulje af aflysninger.

Han havde håbet til det sidste, at stævnet kunne gennemføres, og udvalget har været i tæt dialog med Dansk Boldspil Union om hele forløbet.

- For bare 14 dage siden så de ingen grund til at aflyse stævnet, fortæller Leif Trane, der nu skal i gang med at kontakte samtlige 155 hold og meddele, at pinsen ikke skal bruges på fodbold.

Økonomisk er det også en kæmpe bét for Nykøbing FC, der plejer at kunne sende et beløb på den gode side af en halv million kroner videre til klubbens ungdomsafdeling.

- De penge har vi ikke en chance for at tjene ind på andre måneder, sukker Leif Trane, der har kigget i kalenderen for at finde en ny dato senere på året, men det viste sig hurtigt at være umuligt.

- Vi kunne måske have lagt stævnet sidst i skolernes sommerferie, men den mulighed er også lukket nu, desværre, siger Leif Thrane, der også er ked af det på byens vegne.

- De mange spillere og forældre genererer en kæmpe omsætning på campingpladser, restaurationer og vandrerhjemmet, som også ryger sig en tur, så alt i alt er det bare trist.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce