cookie-og-privatlivspolitik
Plejehjem Guldbosund havde i maj måned sat besøgstelt op udenfor til familiebesøg.

2

Billeder

Plejehjem Guldbosund havde i maj måned sat besøgstelt op udenfor til familiebesøg.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Plejecentre åbner for besøg både inde og ude

Fra i morgen torsdag kan ældre på plejecentre få besøg igen indendøre.
01. juli 2020 kl. 15:35 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

GULDBORGSUND Fra i morgen torsdag kan beboere på plejecentre og i plejeboliger, der siden marts måned har været underlagt besøgsrestriktioner, se frem til, at der åbnes endnu mere for besøg.

Ifølge en pressemeddelelse fra Sundheds- og Ældreministeriet kan der fra i morgen som udgangspunkt frit aflægges besøg på både uden- og indendørsarealer på plejehjem, i plejeboliger og på aflastningspladser samt sygehuse og klinikker.

I tilfælde af lokale smitteudbrud kan det dog fortsat være muligt for Styrelsen for Patientsikkerhed at udstede et individuelt påbud om besøgsrestriktion eller besøgsforbud.

Det kan ske ved mistanke om smitte, øget risiko for smitte på en institution, eller hvis antallet af smittede personer i en kommune er højt.

- Besøgsrestriktionerne blev indført for at beskytte nogle af vores mest sårbare borgere mod coronavirus. Jeg er helt klar over, at det har haft store menneskelige omkostninger for både de berørte borgere og patienter og deres pårørende. Med vores offensive teststrategi, intensive smitteopsporing og mulighed for midlertidigt at gribe ind, hvis der blusser smitte op, har vi de nødvendige værktøjer til at sikre, at beboere og patienter i Danmark nu kan modtage besøg i endnu større omfang, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Hvordan man vil tackle de nye besøgsmuligheder lokalt er endnu ikke faldet på plads.

- Vi venter lige nu på udmeldinger om, hvordan vi skal håndtere det. Det eneste, vi har fået, er den overordnede ramme. Så det forventer vi vil komme i morgen (i dag red.). Afhængig af hvad de siger, vil der blive givet nogle orienteringer ud til borgere og pårørende. Vi har en klar forventning om at være klar til på torsdag, men det kommer jo også an på, hvad vi får at vide, fortæller Ida Byrge Sørensen, der er centerchef for Sundhed og Omsorg i Guldborgsund Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce