cookie-og-privatlivspolitik
Der er simpelthen ingen ledige pladser i Guldborgland Bådelaug længere.
Der er simpelthen ingen ledige pladser i Guldborgland Bådelaug længere.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Pludselig pladsmangel

Fritidssejlads er blevet populært - Bådelaug opererer nu med venteliste.
18. juni 2021 kl. 18:30 Af Andreas Johansen

GULDBORG L. Et helt nyt begreb er blevet indført i Guldborgland Bådelaug denne sommer. Ordet er "venteliste", og selvom det har været en fast bestanddel af det danske sprog meget længe, så er det ikke et ord, man normalt har haft brug for i Guldborgland Bådelaug.

Men tiderne er i den grad skiftet. Fra, at der for ganske få år siden, i 2018, kun var både fortøjet ved godt halvdelen af de i alt 74 pladser, der er i bådelauget, er der i dag fuldstændig fyldt, og flere er på venteliste til en plads i havnen.

Covid-19-pandemien har selvsagt spillet en rolle. Sejlads er blevet moderne i sådan grad, at det er svært overhovedet at finde et sted, båden kan få lov at ligge i havn, når den ikke bliver brugt. Især i de store byer er dette en udfordring, forklarer formand for Guldborgland Bådelaug, Preben Kristensen. 

- Ud af de i alt 16 nye medlemmer, vi har fået i år, kan jeg fortælle dig, at seks er lokale, og de 10 er københavnere eller fra Sjælland. Det er ikke til at få en plads derinde, og efter vi slog vores ledige pladser op på internettet, så er det bare gået stærkt, forklarer formanden.

Om de nye sejlere bliver hængende, er han ikke just sikker på. Han mistænker flere af dem for at finde et sted tættere på deres hjem, når muligheden byder sig. Men den selvsamme mistanke havde formand Preben Kristensen om Frank Sauffaus, der allerede i 2016 henvendte sig for at høre, om der var en plads ledig.

Annonce

- Jeg bor i Skovlunde med min kone, og vi havde haft båden liggende i Nordsjælland og ved Kalvehave, og jeg var lidt træt af at sejle de samme tre-fire ture hver gang. Så der skulle ske noget nyt. Og jeg faldt for Guldborg, som jo er et skønt sted, hvorfra man kan sejle til mange spændende destinationer indenfor få timer, forklarer Frank Sauffaus.

- Normalt er jeg ikke rigtig involveret i miljøet på havnen. Jeg hopper ned i båden og sejler indenfor et kvarter. Eller, sådan var det i hvert fald før. Nu har jeg lige brugt tre dage i båden, og der har jeg selvfølgelig siddet og snakket med alle på havnen. Miljøet er virkelig unikt, og derfor ligger båden stadig i Guldborgland Bådelaug, forklarer han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE