cookie-og-privatlivspolitik
2020-01-09-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Diget, Marielyst torv.
Ny plan som gør alle tilfreds med færdsel på diget er en træbro hævet lidt over digekronen.
Skilte kommentarer fra dige brugere mm
Skiltningen på diget ser i øjeblikket sådan ud. De hvide tavler med teksten "Vis hensyn! Undlad cykling på diget" erstattede omkring nytår de rød-hvide forbudstavler. Senest har Det Falsterske Digelag fjernet de dobbeltrettede pile under de runde tavler for at imødekomme Guldborgsund Kommune og politiets krav.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Politi: Ny dialog med kommunen

Politiet har inspiceret cykel-skiltningen på Det Falsterske Dige.
21. januar 2020 kl. 20:30 Af Birgitte Grønning

Annonce

SYDFALSTER Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var mandag på inspektion på Det Falsterske Dige for at tjekke, om digelaget havde fjernet de skilte, der ifølge Guldborgsund Kommune er ulovlige.

På diget står i øjeblikket en række hvide tavler med teksten "Vis Hensyn! Undlad cykling på diget", som har erstattet de tidligere rød-hvide forbudstavler.

Under forbudstavlerne har siddet et firkantet skilt med et sæt dobbeltrettede pile, der signalerede, at forbuddet mod cykling på diget gjaldt i begge retninger.

Forbudstavlerne blev fjernet i begyndelsen af januar, men pilene blev siddende indtil for få dage siden.

Men er skiltene så lovlige nu?

Det kan politikommissær Casper Andersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke svare klart på.

- Pilene er nu væk, men teksten er den samme. Nu skal vi lave en ny vurdering af lovligheden i skiltningen. Det kommer til at ske i dialog med Guldborgsund Kommune, hvor vi vil spørge, om skiltningen nu lever op til kommunens forventninger. Dertil skal sagen indover vores egne jurister, der også skal komme med en vurdering, siger Casper Andersen.

Den melding tager leder af Guldborgsund Kommunes naturafdeling, Frederik Cordes, godt imod.

- Det er en udmærket idé, at vi tager en ny dialog og får afstemt forventningerne nu, hvor der er sket en ny udvikling i skiltningen. Pilene er væk, og det samme er piktogrammerne på de grønne skilte, hvilket de skal have stor ros for, siger Frederik Cordes.

Det lyder som om, du er godt tilfreds?

- Det har jeg ikke sagt. Vi arbejder for byrådet og skal i sidste ende have politisk opbakning til den linje, vi lægger, siger Frederik Cordes.

Umiddelbart efter opsætningen af de nye, hvide skilte kaldte formand for teknik-, miljø- og ejendomsudvalget, Peter Bring-Larsen (G), skiltene for ulovlige og krævede dem fjernet.

Formand for Det Falsterske Digelags bestyrelse, Søren Bjerregaard, har tidligere overfor Folketidende forklaret, at digelaget ikke har planer om at gøre mere ved skiltningen, og at han og digelagets advokat vurderer, at skiltene er lovlige.

Læs også artiklen "Sommerhusejer vil reformere digelaget indefra" i torsdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce