cookie-og-privatlivspolitik
Tegningen her viser det lejlighedsbyggeri ovenpå Guldborgsundcentret, som teknik-, miljø- og ejendomsudvalget har skubbet til side.

3

Billeder

Tegningen her viser det lejlighedsbyggeri ovenpå Guldborgsundcentret, som teknik-, miljø- og ejendomsudvalget har skubbet til side.
Foto: Holberg Fenger Invest

Guldborgsund

Politikere ønsker ikke lejligheder i indkøbscenter

Formand for teknik, miljø og ejendomsudvalg: - Der har ikke været politisk opbakning til at etablere et boligområde med lejligheder midt i et indkøbscenter.
20. november 2019 kl. 06:31 Af Maria Juel Glasius

Annonce

SUNDBY L. Et potentielt byggeri af 75 lejligheder ovenpå Guldborgsundcentret nåede ikke at komme i offentlig høring, før det fra politisk side er droppet.

Byggeriet var et forslag fra Holberg Fenger Invest, der allerede ejer størstedelen af Guldborgsundcentret. Direktør Flemming Holberg Fenger forklarede valget af placeringen med, at der dels er behov for flere lejelejligheder i Nykøbing, og at det samtidig kunne give liv til et område, der er mere eller mindre dødt efter lukketid.

Men der har ikke været politisk opbakning til at etablere et boligområde med lejligheder midt i et indkøbscenter.

Det forklarer Peter Bring-Larsen (G), der er formand for teknik-, miljø- og ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune.

Tanken hos Holberg Fenger Invest var at rive de utidssvarende bygninger ned, som tidligere husede My Home, og hvor Legejunglen ligger.

I stueetagen ville selskabet etablere nye butikker, imens Legejunglen ville blive genetableret på 1. sal sammen med de op til 75 lejligheder.

Udover at øge udbuddet af boliger i Nykøbing ville det forøge butiksarealet med 2.200 kvadratmeter svarende til seks-syv procent af det samlede areal i centret.

- Men sådan kan det gå, lød det mandag fra direktør Flemming Holberg Fenger.

Der er dog stadig planer for Guldborgsundcentrets indretning i den nære fremtid. 20. juni i år blev Kommuneplan 2019-2031 vedtaget, og den udlagde Guldborgsundcentret til et aflastningscenter sammen med dele af Multicenter Syds arealer.

I kommuneplanen er området udlagt til store udsalgsvarebutikker for at styrke og tage hensyn til detailhandlen i både bymidten og Guldborgsundcentret.

Disse butikker kan ifølge den nye lokalplan være op til 10.000 kvadratmeter. Samtidig skal de i det eksisterende center være mindst 1.000 kvadratmeter, mens nye butikker i udvidelsen skal holde sig over 2.000 kvadratmeter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce