Annonce
Guldborgsund

Politikere udtrykker mistillid til centerchef

Af kommunens 29 byrådsmedlemmer sidder fem med i børn, familie og uddannelsesudvalget. De repræsenterer fire af de seks partier og lister, der er valgt ind i denne periode, og de har ikke tillid til centerchefen bag de ulovlige instrukser. Foto: Anders Knudsen/arkiv

Udvalg har meddelt kommunens direktion, at det har mistet tilliden til chef, der i to forskellige kommuner har udsendt ulovlige instrukser.

GULDBORGSUND De fem byrådsmedlemmer, der sidder i Guldborgsund Kommunes børn, familie og uddannelsesudvalg, ønsker ikke, at centerchef i Familie & Forebyggelse, Mads Larsen, fortsætter i jobbet.

Forleden skrev Dagbladet Holstebro-Struer, at han, der i november udsendte en ulovlig instruks til medarbejderne, hvor han bad dem spare penge, selv om "...der vil være børn, unge og familier, som fremover ikke vil kunne få hjælp, selvom vi umiddelbart synes, de har behov herfor," havde udsendt en lignende instruks samme forår.

Da var han ansat i Holstebro Kommune, og nyheden fik bægeret til at flyde over for de lokale politikere, der vendte sagen i fortrolighed på udvalgsmødet mandag.

Et enigt udvalg meddelte derfor kommunaldirektør Søren Bonde og direktør i Social, Sundhed & Omsorg samt Familie & Forebyggelse, Allan Ruders, at de ikke har tillid til Mads Larsen. Det bekræfter udvalgsformand Simon Hansen (S) over for Folketidende, der har fået et anonymt tip om debatten på mødet.

- Vi tror ikke på, at Mads (Larsen, red.), med den historik, der er nu om ham som person, er den rigtige til at få genoprettet tilliden til centret både internt i organisationen og udadtil over for borgerne, siger han, der tilføjer, at udvalget havde en god drøftelse af mange vinkler i sagen, og hvordan kommunen kommer godt videre fra denne.

Ærgrer sig over læk

Allan Ruders udtalte i tirsdagens Folketidende, at han havde tillid til, at Mads Larsen ikke igen udsender en mail, der kan opfattes som en ulovlig instruks.

Det tror Simon Hansen heller ikke, at centerchefen kunne finde på at gøre, men han kan ikke se lederen som ham, der genopretter tilliden til ledelse og medarbejdere, så der kan sikres kortere sagsbehandlingstider og bedre forebyggelse på området.

Han ærgrer sig over, at samtalen er lækket og kommer ud i medierne. Han påpeger dertil, at udvalget ikke har indflydelse på, om sagen får følger for Mads Larsens ansættelse i Guldborgsund Kommune. Det er op til direktionen, men kommunaldirektør Søren Bonde ønsker ikke at udtale sig i sagen.

Folketidende har uden held forsøgt at få en kommentar fra Mads Larsen.

Mailen med den ulovlige instruks
17. november 2020 udsendte centerchef for Familie & Forebyggelse to mails med instruks om at spare penge, selv om "...der vil være børn, unge og familier, som fremover ikke vil kunne få hjælp, selvom vi umiddelbart synes, de har behov herfor."
I den anden mail rettede chefen efter henvendelse fra ansatte instruksen, og den blev siden ændret og trukket tilbage i løbet af flere mails og møder op til 1. december.
En medarbejder sendte 15. december anonymt de første to mails til Ankestyrelsen, som 18. december udbad sig en forklaring fra kommunen.
Kommunen forfattede et svar, hvori det blev understreget, at instruksen blev trukket tilbage 18. november. Svaret skulle godkendes på byrådsmødet 21. januar, men her opponerede byrådsmedlem René Christensen (DF) mod det, han kaldte et vagt svar.
I stedet lød svaret, at kommunen ville igangsætte en ekstern undersøgelse af sagen, hvilket Komponent stod for.
2. marts besluttedes endeligt på økonomiudvalgsmødet efter endt undersøgelse at iværksætte fire indsatser for at styrke området, herunder kompetenceløft af medarbejdere og ledelsen og at styrke ledelsens kommunikation.

  • Af kommunens 29 byrådsmedlemmer sidder fem med i børn, familie og uddannelsesudvalget. De repræsenterer fire af de seks partier og lister, der er valgt ind i denne periode, og de har ikke tillid til centerchefen bag de ulovlige instrukser. Foto: Anders Knudsen/arkiv
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Bil i brand på motorvejen

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan