cookie-og-privatlivspolitik
Mange medlemmer af Ejerforeningen Marielyst Ferieby, der ejer de mindre sommerhuse i området, protesterer mod byggeriet af 10 poolhuse på to grunde lige bag diget.

Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Poolhus-spørgsmål til minister

SF Guldborgsund håber, at erhvervsministeren vil stramme sommerhusloven, så udlejning begrænses
27. februar 2020 kl. 06:27 Af Birgitte Grønning

Annonce

BØTØ-Christiansborg Der er landet en håndfuld spørgsmål om udlejning af store sommerhuse på erhvervsminister Simon Kollerups (S) skrivebord.

Det er SF's folketingsmedlem Trine Torp, der via erhvervsudvalget har stillet spørgsmålene i samarbejde med SF Guldborgsund. Begge parter håber, at ministeren vil ændre sommerhusloven, så det bliver sværere at udleje sommerhuse så meget, som det praktiseres visse steder i øjeblikket. Det gælder blandt andet i nordsjællandske Asserbo, hvor byggefirmaet Skanlux har en gruppe poolhuse, der lejes ud via datterselskabet luksushuse.dk. Og som minder om de huse, Skanlux vil bygge i Marielyst Ferieby, mener SF'erne.

- Vi stadig meget bekymrede for byggeriet i Marielyst Ferieby. Det er al ære og respekt værd, at naboerne er gået i dialog med kommunen og Skanlux, fordi de forsøger at få det bedste ud af situationen. Men det er stadig en dårlig situation, mener Lene Hatt fra SF Guldborgsund, som tilføjer:

- Hvis vi ikke gør noget for at dæmme op for den type udlejning, der aldrig har været i sommerhuslovens ånd, vil vi om 10 år se, hvordan udlejning har ødelagt et unikt område som Marielyst Ferieby.

Spørgsmålene til ministeren lyder:

- Hvordan vil ministeren sikre, at almindelige danskere kan købe sommerhus til en overkommelig pris, hvis der fortsat bygges mange store sommerhuse, der lejes ud massivt, så presset på sommerhusmarkedet og priserne dermed øges?

- Vil ministeren tage initiativ til at præcisere lovgivningen, så massiv bebyggelse af store sommerhuse ikke fortsat skyder op i sommerhusområder, hvor naboer har købt deres sommerhus i tiltro til, at sommerhusområdet er stille og rekreativt?

- Vil ministeren sørge for, at udlejningsbureauerne forpligtes til at begrænse udlejningen af store sommerhuse, så udlejningen ikke får karakter af erhvervsmæssig udlejning med bureauernes mellemkomst?

- Vil ministeren beskrive, hvilke administrative eller lovgivningsmæssige muligheder, der er for effektivt og konsekvent at stoppe den fortsatte udvikling med byggeri og massiv udlejning af store sommerhuse i traditionelle sommerhusområder?

- Kan ministeren beskrive, hvilke EU-retlige principper, der skal respekteres i forbindelse med massiv udlejning af store sommerhuse, hvor udlejningen efter omstændighederne vil fremstå som erhvervsmæssig? Og på hvilken måde kan sommerhusprotokollen spille en mulig rolle i den forbindelse?KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce