cookie-og-privatlivspolitik
Sommerens vandaktiviteter og fester kan begynde på det første frigjorte område af havnen.

15

Billeder

Sommerens vandaktiviteter og fester kan begynde på det første frigjorte område af havnen.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Pop op-miljø på havn indviet med fadøl og taler

Målet er 1,5 kilometer havneudvikling i løbet af de næste 15 år. Begyndelsen er et mindre område til rustik hygge bag det blå terrorhegn, der hidtil har holdt havnen lukket for offentligheden.
12. juni 2021 kl. 10:00 Af Birgitte Grønning

NYKØBING Genbrugsmaterialer, kulørte flag, vandkant, kolde fadøl og sommersol. Rammen for en uformel indvielse af havnens nye pop op-miljø var fredag eftermiddag sat.

Borgmesteren stod op på pallemøblerne for at opfordre byens borgere til at tage smagsprøven på den nye måde at bruge havnen til sig.

Målet er 1,5 kilometer havneudvikling i løbet af de næste 15 år. Begyndelsen er et mindre område til rustik hygge bag det blå terrorhegn, der hidtil har holdt havnen lukket for offentligheden. Især de unge havde John Brædder (G) en hilsen til.

- Vi i byrådet bliver tit skudt i skoene, at der mangler steder, hvor de unge kan være. Her er en rigtig god mulighed, og det gør ikke noget, at det kan høres lidt, for her er ikke så mange beboelsesområder i nærheden, man kan genere.

På pladsen kan man indtage informationer om havneudviklingsprojektet, sommerens aktiviteter og byens historie sammen med fadøllen.

Annonce

I en lagerhals skygge byder Museum Lolland-Falster på et filosofisk eksperimentarium, der skal få gæsterne til at reflektere over deres eget liv og dannelse, mens de lærer noget om stenaldermenneskers ditto.

Museets tilstedeværelse på havnen er også en smagsprøve på et forløb, der gerne skal ende med en ny, permanent museumsbygning på havnen.

- Vi er glade for at være en del af byens hotteste oase denne sommer, lød det fra museumsdirektør Ulla Schaltz.

Gæster ved indvielsesfesten var nogenlunde lige dele borgere og embedsmænd/politikere fra Guldborgsund Kommune, der står bag projektet både på den korte og lange bane. Også projektleder Anders Møller opfordrede folk til at tage godt imod nyskabelsen.

- Det er et forsøg, og nu skal vi se, om myten om det blå hegn holder stik. Vil vi alle sammen gerne ned på havnen, nu hvor dele af hegnet er væk, og vi kan? udfordrede han og slog fast, at Nykøbings havneudviklingsprojekt er landets største på nuværende tidspunkt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE