cookie-og-privatlivspolitik
Hvis renoveringen af Cementen godkendes af økonomiudvalget og byrådet, vil det komme til at se nogenlunde således ud.

2

Billeder

Hvis renoveringen af Cementen godkendes af økonomiudvalget og byrådet, vil det komme til at se nogenlunde således ud.
Foto: Ilustration af Friis Andersen

Guldborgsund

Populær p-plads skal have klimavenligt ansigtsløft

Udvalg har afsat ni millioner kroner til renovering af parkeringspladsen Cementen.




19. september 2019 kl. 15:10 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Der skal ikke etableres påsejlingspullerter på Guldborgbroen i denne omgang. I stedet skal de afsatte syv millioner kroner bruges på at ombygge, forskønne og klimasikre parkeringsområdet Cementen i Nykøbing. Det vedtog teknik, miljø og ejendomsudvalget tidligere på ugen.

Renoveringen skal give Cementen en tiltrængt overhaling i forhold til sit udseende, samtidig med at det skal tage højde for det voksende behov for parkeringspladser i Nykøbing. Det fremgår af referatet fra udvalgsmødet.

I en skitse, som arkitektfirmaet Friis Andersen har udarbejdet, og som skal danne udgangspunkt for renoveringen, vurderer man at kunne lave 320 båse frem for de nuværende 260.

Projektet vil kunne gennemføres for ni millioner, vurderer kommunens embedsværk. Udover de syv millioner fra Guldborg-projektet vil man finde en million fra en pulje for klimatilpasninger og en million fra en pulje for anlægsstrategiske projekter.

Men da der endnu ikke er lavet en aftale med en entreprenørvirksomhed, er der mulighed for at kunne udføre projektet til en lavere pris.

Der er dog nogle krav:

Kommunen ønsker mindst 50 flere parkeringsbåse i forhold til i dag. Det overordnede indtryk skal være mere grønt end i dag. Der skal være afsætningsplads til mindst to busser, ligesom der skal være mulighed for parkering af yderligere to busser.

Der skal fortsat være opladningspladser til elbiler. Man ønsker også en dekorativ og tryghedsskabende belysning, ligesom der skal kunne afledes overfladevand til søerne ved siden af.

Hovedtanken i forslaget fra Friis Andersen er at dele den store parkeringsplads op i mindre, grønne rum, kan man læse på tegningen. Arkitekterne vil adskille pladsen med et grønt bælte, der både kan fungere som regnbed til opsugning af pludselige regnmængder.

Bevillingen af pengene skal dog først godkendes af både økonomiudvalget og byrådet.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce