cookie-og-privatlivspolitik
Et af Ekstra Bladets slogans lyder "Velkommen på forsiden". Mandag aften bød mere end 150 tilhørere Poul Madsen velkommen til Marielyst.
Et af Ekstra Bladets slogans lyder "Velkommen på forsiden". Mandag aften bød mere end 150 tilhørere Poul Madsen velkommen til Marielyst.
Foto: Privat

Guldborgsund

Poul Madsen tør stadig

Den tidligere chefredaktør bød på halvanden times underholdende foredrag om kongehuset, politikere, pampere og andet godtfolk.
14. september 2021 kl. 14:10 Af Hans Jørgen Møller

SYDFALSTER I 55 år har sloganet "Tør - hvor andre tier" været synonymt med Ekstra Bladet.

At tabloidavisens tidligere chefredaktør gennem 14 år, Poul Madsen, stadig tør, beviste han mandag aften på Højskolen Marielyst, hvor han holdt et både kulørt og underholdende foredrag for mere end 150 fremmødte tilhørere.

Foredraget var i øvrigt Madsens debut - det første foredrag, han har holdt, siden han tidligere på året stoppede på Rådhuspladsen i København. Det er tanken, at han fremover vil optræde rundt om i landet, sideløbende med at han laver sin daglige podcast "På forsiden med Poul Madsen".

- Lars Løkke er en af mine meget gode venner. Ingen har givet så meget til Ekstra Bladet som ham, sagde Poul Madsen blandt andet i aftes, hvor han kom ind på såvel succeser som mindre flatterende ting i sin 14 års regeringsperiode på avisen.

Blandt de største triumfer regner han sagen om Else på plejehjemmet i Aarhus, hvor Ekstra Bladet var med til at få rettet op på de fortvivlende forhold for ældre og demente.

Annonce

Han er stolt over den måde, avisen behandlede sagen om de to tilfangetagne søfolk, Eddy og Søren, som var gidsler i mere end 800 dage i Somalia.

Samtidig med at han dog ærgrer sig over, at Ekstra Bladet blev hængt ud for avisens behandling af gidselaffæren.

Poul Madsen er ikke bleg for at indrømme, at han også har truffet forkerte beslutninger, mens han sad i chefredaktørstolen.

- Vi hængte en helt uskyldig mand ud for drab i Herning for en del år siden. Det fortryder jeg. Men samtidig sørgede jeg efterfølgende for, at han fik fuld oprejsning og en undskyldning på forsiden, sagde Poul Madsen, som til slut også turde indrømme, at han i sin tid tog fejl ved at afskaffe Side 9-pigen.

- Det gav et ramaskrig blandt vores faste læsere. Jeg måtte hurtigst muligt krybe til korset og genindføre pigerne, sagde han med et skævt smil.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE