cookie-og-privatlivspolitik
De to store pramme har tilsammen et areal på 2.074 kvadratmeter. Ovenpå prammene skal bygges en kran, der skal løfte broelementerne på plads ved byggeriet af den nye Storstrømsbro.
De to store pramme har tilsammen et areal på 2.074 kvadratmeter. Ovenpå prammene skal bygges en kran, der skal løfte broelementerne på plads ved byggeriet af den nye Storstrømsbro.
Foto: Peter Levinsen Hansen

Guldborgsund

Pramme sejlet mod Storstrømsbro-byggeri

Pramme, der skal bruges til byggeriet af Storstrømsbroen, forlod i går Stubbekøbing Havn, og en ny kom til.
09. juli 2020 kl. 13:30 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

STUBBEKØBING Der var travlhed på havnen i Stubbekøbing i går, hvor pladsen blev trang, da to store pramme eller barges til tungt gods blev sejlet til Vordingborg Havn og herefter Storstrømsbrobyggeriet, og endnu en pram ankom som erstatning for de afsejlede pramme sammen med den sædvanlige færgetrafik og sæsonens mange lystsejlere.

De to røde pramme har haft hjemme i Stubbekøbing Havn de sidste par måneder, men blev i går en ad gangen sejlet til Vordingborg, fordi der nu skal bygges en stor løftekran på dækket af prammene. Kranen skal bruges i byggeriet til at løfte broelementerne til den nye Storstrømsbro på plads.

Den nye pram "AF-1", der er ankommet til Stubbekøbing Havn, skal ligeledes bruges til brobryggeriet, fortæller havnefoged på Stubbekøbing Havn, Henrik Andersen.

Om en måneds tid skal den ligeledes sejles mod byggeriet, hvor den skal fragte de tunge broelementer hen til den førnævnte løftekran. I mellemtiden skal den nyankomne pram ligge, hvor de røde har haft hjemme.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce