Annonce
Guldborgsund

Presset sygehus hæver covid-19-beredskabet

Der er mange patienter indlagt på sygehuset i Nykøbing for tiden, og personalet har nok at se til. Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Nykøbing Sygehus går et trin op i corona-beredskabet i dag og gør plads til flere corona-patienter. Flere operationer aflyses.

NYKØBING Det er et presset personale, som for tiden gør, hvad de kan for at få hverdagen på Nykøbing F. Sygehus til at hænge bedst muligt sammen.

Kombinationen af mange patienter og for få hænder til at tage sig af dem har længe været et problem, og situationen bliver ikke bedre af, at antallet af covid-19-patienter begynder at stige og ventes at stige yderligere i den kommende tid.

Netop på grund af covid-19-situationen har Region Sjælland besluttet, at man med virkning fra i dag øger beredskabet til niveau 3A.

Det betyder helt konkret, at man på sygehuset i Nykøbing øger antallet af medicinske sengepladser, som er reserveret til covid-19- patienter, fra 6 til 10 og forbereder samtidig åbning af yderligere tre senge for at være på forkant med udviklingen.

- Vi aflyser og udsætter flest mulige af de planlagte ikke-akutte operationer og ambulatoriebesøg for at have den nødvendige plads og det nødvendige antal ledige hænder til covid-19-patienterne. Vi gør, ligesom vi gjorde under anden bølge sidste år, så vi har prøvet det før. Vi er nødt til at rykke tættere sammen i bussen, fortæller sygeplejefaglig vice-direktør på syge- huset, Inge Paamejer.

Markant overbelægning

Det er dog langtfra kun covid-19-patienterne, der giver sygehuspersonalet nok at se til. Der er generelt mange patienter indlagt på Nykøbing Sygehus, og sådan har det været i et godt stykke tid efterhånden.

- Vi mangler hænder, men vi mangler også plads nok, da vi har mange akut syge i øjeblikket. Vi har længe haft markant overbelægning, og når der så yderligere kommer covid-patienter, som ofte er endnu mere plejekrævende og skal indlægges på isolationsstuer, er det noget, der kan mærkes, siger Inge Paamejer.

Udover de covid-19-patienter, som er indlagt på medicinsk afdeling, har sygehuset ofte også mellem 10 og 20 patienter midlertidigt isoleret, mens man afventer svar på coronatest.

En af de store udfordringer er altså manglen på personale. Det er dog svært at sætte præcist tal på, hvor mange medarbejdere man mangler på sygehuset her og nu, men ifølge Inge Paamejer er det nok til, at det virkelig kan mærkes hos det resterende personale.

- Der er ikke noget unormalt i, at folk skifter job. Sådan har det altid været af mange forskellige årsager. Men i øjeblikket har vi sværere ved at rekruttere, og vi er anderledes udfordret på vakante stillinger, end vi var på samme tidspunkt sidste år.

- Og når vi samtidig har overbelægning, skal de medarbejdere, der i forvejen løber stærkt, løbe endnu stærkere. Men de bliver jo også trætte, så vi skal gøre, hvad vi kan for at passe på både patienter og personale, forklarer hun.

Senest har sygehusledelsen forsøgt at afhjælpe en del af udfordringerne ved at tage andre faggrupper - eksempelvis social- og sundhedshjælpere - ind til at løse nogle af især sygeplejerskernes arbejdsopgaver.

- Det er barske vilkår for personalet, men patienterne er rigtig gode til at anerkende personalets indsats, siger Inge Paamejer.

  • Der er mange patienter indlagt på sygehuset i Nykøbing for tiden, og personalet har nok at se til. Foto: Anders Knudsen/arkivfoto
Annonce
112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland