cookie-og-privatlivspolitik
Der er mange patienter indlagt på sygehuset i Nykøbing for tiden, og personalet har nok at se til.
Der er mange patienter indlagt på sygehuset i Nykøbing for tiden, og personalet har nok at se til.
Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Guldborgsund

Presset sygehus hæver covid-19-beredskabet

Nykøbing Sygehus går et trin op i corona-beredskabet i dag og gør plads til flere corona-patienter. Flere operationer aflyses.
25. november 2021 kl. 10:20 Af Jakob Poulsen

NYKØBING Det er et presset personale, som for tiden gør, hvad de kan for at få hverdagen på Nykøbing F. Sygehus til at hænge bedst muligt sammen.

Kombinationen af mange patienter og for få hænder til at tage sig af dem har længe været et problem, og situationen bliver ikke bedre af, at antallet af covid-19-patienter begynder at stige og ventes at stige yderligere i den kommende tid.

Netop på grund af covid-19-situationen har Region Sjælland besluttet, at man med virkning fra i dag øger beredskabet til niveau 3A.

Det betyder helt konkret, at man på sygehuset i Nykøbing øger antallet af medicinske sengepladser, som er reserveret til covid-19- patienter, fra 6 til 10 og forbereder samtidig åbning af yderligere tre senge for at være på forkant med udviklingen.

- Vi aflyser og udsætter flest mulige af de planlagte ikke-akutte operationer og ambulatoriebesøg for at have den nødvendige plads og det nødvendige antal ledige hænder til covid-19-patienterne. Vi gør, ligesom vi gjorde under anden bølge sidste år, så vi har prøvet det før. Vi er nødt til at rykke tættere sammen i bussen, fortæller sygeplejefaglig vice-direktør på syge- huset, Inge Paamejer.

Annonce

Markant overbelægning

Det er dog langtfra kun covid-19-patienterne, der giver sygehuspersonalet nok at se til. Der er generelt mange patienter indlagt på Nykøbing Sygehus, og sådan har det været i et godt stykke tid efterhånden.

- Vi mangler hænder, men vi mangler også plads nok, da vi har mange akut syge i øjeblikket. Vi har længe haft markant overbelægning, og når der så yderligere kommer covid-patienter, som ofte er endnu mere plejekrævende og skal indlægges på isolationsstuer, er det noget, der kan mærkes, siger Inge Paamejer.

Udover de covid-19-patienter, som er indlagt på medicinsk afdeling, har sygehuset ofte også mellem 10 og 20 patienter midlertidigt isoleret, mens man afventer svar på coronatest.

En af de store udfordringer er altså manglen på personale. Det er dog svært at sætte præcist tal på, hvor mange medarbejdere man mangler på sygehuset her og nu, men ifølge Inge Paamejer er det nok til, at det virkelig kan mærkes hos det resterende personale.

- Der er ikke noget unormalt i, at folk skifter job. Sådan har det altid været af mange forskellige årsager. Men i øjeblikket har vi sværere ved at rekruttere, og vi er anderledes udfordret på vakante stillinger, end vi var på samme tidspunkt sidste år.

Annonce

- Og når vi samtidig har overbelægning, skal de medarbejdere, der i forvejen løber stærkt, løbe endnu stærkere. Men de bliver jo også trætte, så vi skal gøre, hvad vi kan for at passe på både patienter og personale, forklarer hun.

Senest har sygehusledelsen forsøgt at afhjælpe en del af udfordringerne ved at tage andre faggrupper - eksempelvis social- og sundhedshjælpere - ind til at løse nogle af især sygeplejerskernes arbejdsopgaver.

- Det er barske vilkår for personalet, men patienterne er rigtig gode til at anerkende personalets indsats, siger Inge Paamejer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE