cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing F. Realskole har 417 elever og vil gerne få plads til 40 mere, så man kan tilbyde to spor på alle ni årgange.

2

Billeder

Nykøbing F. Realskole har 417 elever og vil gerne få plads til 40 mere, så man kan tilbyde to spor på alle ni årgange.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Privatskole undersøgte matrikelbyt

Nykøbing F. Realskole har fået afslag på et matrikelbyt med Østre Skole.
08. oktober 2019 kl. 18:14 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Da Guldborgsund Kommune meldte ud, at al skoleaktivitet skulle rykkes fra Østre Skole til Lindeskovskolen, begyndte nogle tanker at røre sig hos ledelsen på Nykøbing F. Realskole.

Var det mon en mulighed at bytte de nuværende lokaler ud med Østre Skoles - simpelthen igennem et matrikelbyt? Det forklarer rektor for Nykøbing F. Realskole Kenneth Mogensen. Han var klar over, at der allerede var lokalplaner på vej for området, så han blev ikke decideret overrasket over svaret.

- Vi var dybest set ikke sikre på, at vi ville have lokalerne på grunden, men vi følte os forpligtede til at tjekke hos kommunen.

På realskolen mangler man to lokaler for at kunne gøre alle klassetrin tosporet. Kenneth Mogensen har ikke en interesse i at skabe en enorm skole, men han ser gerne skolen kunne tilbyde to spor.

Derudover mangler man plads til nogle flere faglokaler, efter at der er kommet nye regler om, at elever i 8. klasse skal til eksamen i nogle af de praktiske fag.

Et større udendørsområde står også højt på ønskelisten. Som en skole midt i centrum er der grænser for mængden af store, åbne arealer, som de 417 elever kan tumle på. Skolen håber at kunne få plads til yderligere 40 elever.

Selvom der ikke er udsigt til en flytning, er der stadig mange muligheder i spil. Rektoren vurderer, at man stadig har syv eller otte scenarier for fremtidens realskole.

- Og vi skal nok lykkes med en udvidelse, siger han.

Efter henvendelsen inviterede Guldborgsund Kommune ledelse og skolebestyrelse til et møde, der forløb ganske konstruktivt og positivt. Og det var god stil, siger Kenneth Mogensen.

Ledelse og bestyrelse er afklarede i forhold til behovet for plads og overvejer nu at sætte en arkitekt i gang med tegnearbejdet.

- Økonomien er ikke til at hive 16 millioner op af lommen, så hvis det ender med den store, forkromede plan, kan der gå et par år, før vi ser en mand med en skovl her. Og ellers kan det gå noget hurtigere, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce