cookie-og-privatlivspolitik
I weekenden demonstrerede unge fra Østre Skole mod sammenlægningen med Lindeskovskolen.

3

Billeder

I weekenden demonstrerede unge fra Østre Skole mod sammenlægningen med Lindeskovskolen.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Privatskoler har hørt fra Østre Skoles forældre

Når en skole er lukket, har borgerne som regel bare startet en ny op selv, siger professor.
20. juni 2019 kl. 14:20 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Østerbros forældre har ikke lagt skjul på, at de vil ringe rundt til privatskoler fra på fredag, hvis byrådet vedtager en skolesammenlægning.

Seks forældre har allerede meldt deres barn ud af Østre Skole og ind på en anden skole i kommunen. Et barn venter på svar om optagelse. Det oplyser Henrik Steen Jensen, der er formand for Østre Skoles forældrebestyrelse.

Mette Weinreich, der er leder på Idestrup Privatskole, har haft forældre med børn på Østre Skole til samtale og rundvisning i den periode, hvor skolesammenlægningen blev debatteret i børn, familie og uddannelsesudvalget.

- De var glade for det og ville vende tilbage, hvis der blev truffet beslutning om nedlæggelse af Østre Skole. Så vi må se, om vi hører fra dem senere på ugen, siger hun.

Kenneth Mogensen, der er leder på Nykøbing F. Realskole, har i et beskedent omfang fået henvendelser fra forældre fra Østre Skole.

- Vi har praktisk talt fyldt op i vores klasser, men der var en uge, hvor vi havde lidt flere ved telefonerne. Men det er ikke sådan, at vi ser et stort rykind.

Flere forældre har også talt om muligheden for selv at oprette en privatskole. Det er en løsning, der ses ganske ofte, mener Bent Greve, der er professor i forvaltningsskik ved Roskilde Universitet.

- Det har altid været sådan ved skolesammenlægninger, at når kommunen lukkede en skole, startede forældrene bare en ny, forklarer han.

I den modsatte ende er Sophieskolen et eksempel på en skolesammenlægning, der fik vendt noget negativt til noget godt. Skolen modtager ugentligt henvendelser fra 10-15 forældre, der ønsker at få deres barn ind.

Leder Jan Axelsen kender ikke forholdene omkring skolesammenlægningen på Østerbro og kan derfor ikke udtale sig om det konkrete eksempel.

Han husker dog frustrationerne fra forældre, der heller ikke følte sig hørt.

- Man vil nok aldrig føle sig rigtig hørt. Det kommer med usikkerheden, og det er en kompliceret størrelse. Vi havde to skolebestyrelser, der havde bekæmpet hinanden massivt i aviserne inden beslutningen. Men da det var afgjort, satte de sig sammen og fandt frem til en løsning. Der gik ikke mere end et kvarter. De var enige om at være der for børnenes skyld, siger han.

- I den ophedede debat kom forældrene måske til at overse de positive ting af ren negativitet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce