cookie-og-privatlivspolitik
Akkumuleringstanken på Energivej er 20 meter høj i øjeblikket, men ender med at blive 22 meter.

3

Billeder

Akkumuleringstanken på Energivej var 20 meter høj, da fotografiet har blev taget, men ender med at blive 22 meter.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Refas nye akkumulerings-tank bliver højere endnu

En kæmpe tank til varmt vand skyder op ved siden af genbrugspladsen
14. oktober 2020 kl. 20:10 Af David Arnholm

Annonce

NYKØBING Bedre drift, bedre økonomi og bedre miljø. Der er gode grunde til, at Refa i øjeblikket er ved at få opført en ny, stor akkumuleringstank på Energivej i Nykøbing.

Her har Refa et kraftvarmeanlæg og et flisværk, der begge producerer varmt vand ved at brænde henholdsvis affald og flis. Det varme vand aftages af Guldborgsund Forsyning og bruges til fjernvarme, og den nye akkumuleringstank skal forbedre driften ved at gøre det muligt at have et lager af varmt vand. Masser af varmt vand.

Når tanken er færdig, får den en kapacitet på 5.000 kubikmeter, hvilket svarer til fem millioner liter vand. Og det kan bruges i forbindelse med de spidsbelastninger, der er i løbet af et døgn - for eksempel om morgenen, når mange skal have et varmt bad - eller over et år - hvor nogle dage er koldere end andre.

- Det er noget, vi får glæde af allesammen - at vi ikke løber tør for varmt vand. Og ved at have en tank kan vi have en mere jævn drift af vores ovne, så de bliver belastet mindre, forklarer kommunikationskonsulent Kenneth Prehn, Refa, og tilføjer, at det vil give besparelser på vedligeholdelsen.

Derudover vil tanken give miljøforbedringer:

- Emissionerne er i forvejen ekstremt lave, men kan blive endnu lavere, bemærker han.

Samtidig kan tanken helt eller delvist afskaffe behovet for Guldborgsund Forsynings gamle oliefyrede værker. De bruges ellers i fyringssæsonens spidsbelastningsperiode fra januar til marts.


Den skal males

Tanken ventes at koste 14 millioner kroner, og byggeriet har været i gang siden august, hvor fundamentet blev støbt. Den bygges af to meter høje kranse, som stables, men det sker nedefra. Med hydraulik løftes konstruktionen, og en ny ring føjes til, hvorefter det hele løftes igen.

Tanken er vokset med to ringe om ugen, og selv om den allerede er 18 meter høj, bliver den højere endnu. Den skal nemlig helt op på 22 meter, så der mangler lige et par ringe.

Herefter skal der udføres en del arbejde indvendig, ligesom tanken skal males. Og efter planen skal den tages i brug lige efter årsskiftet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce