cookie-og-privatlivspolitik
Fra årsskiftet skal Fælleskøkkenet ikke længere levere fuldkost til sygehuset i Nykøbing og Oringe i Vordingborg. I stedet skal køkkenet lave "komponenter" til to andre centrale køkkener.
Fra årsskiftet skal Fælleskøkkenet ikke længere levere fuldkost til sygehuset i Nykøbing og Oringe i Vordingborg. I stedet skal køkkenet lave "komponenter" til to andre centrale køkkener.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Regionen garanterer Fælleskøkkens omsætning

Mad til Nykøbing Sygehus skal ikke længere laves på Lolland - Men hentes på Sjælland.
15. oktober 2019 kl. 06:42 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER Fra 1. januar skal patienterne på Nykøbing Sygehus og det psykiatriske hospital Oringe i Vordingborg ikke længere have mad direkte fra Fælleskøkkenet i Sakskøbing.

Ved årsskiftet introduceres nemlig et nyt koncept, hvor patienterne fra dag til dag selv vil kunne vælge retter fra et menukort. Og de færdige retter vil blive leveret fra regionens centrale køkkener i Slagelse eller Holbæk.


Skal lave komponenter

Fælleskøkkenet - som Region Sjælland ejer sammen med Guldborgsund og Lolland kommuner - vil dog ikke miste omsætning på ændringen. I stedet for at levere færdige retter skal Fælleskøkkenet blot til at levere "komponenter" til de to centralkøkkener i Slagelse og Holbæk.

- Det, der blev lovet af Michael Nørgaard (social- og servicedirektør i Region Sjælland, red.), var, at omsætningen i Fælleskøkkenet vil være den samme som i dag - en omsætning på 18 millioner kroner i 2018-priser, fortæller køkkenchef Kirsten Skovsby.

Det er vel glædeligt, at I ikke mister omsætning?

- Ja, og det er glædeligt, vi bevarer arbejdspladserne i lokalområdet, siger hun.

Hvad ændringen helt præcist kommer til at betyde for Fælleskøkkenet, er hun spændt på at høre mere om. Der er planlagt et møde i slutningen af denne måned, hvor regionen vil fortælle mere om, hvad der skal ske.

Men Michael Nørgaard bekræfter, at Fælleskøkkenet ikke vil miste omsætning på grund af ændringen.

- Det er nogle andre produkter, Fælleskøkkenet skal levere. I dag leverer det fuldkost døgnet rundt, fremover bliver det komponenter til fritvalgsmenuerne. Så det bliver noget andet, men der vil være den samme omsætning, så det betyder ikke noget for vores træk hos dem, siger han.


Suppe på landevejen

Regionens nye kostkoncept har tidligere vakt bekymring hos Fælleskøkkenets ansatte. I 2017 skrev Inge Jørgensen på vegne af medarbejderne et åbent brev til regionens politikere.

Her forklarede hun, at hun fandt det fjollet, hvis Fælleskøkkenet skulle til at producere en suppe, der skulle køres fra Sakskøbing til Slagelse for derefter at blive kørt retur til sygehuset i Nykøbing.

Men det er altså tilsyneladende det, der nu kommer til at ske.

- I forhold til transport er det rigtigt, at så bliver det kørt til Slagelse og nok også Holbæk. Til gengæld bliver transporterne ikke ligeså hyppige som i dag, hvor de kører dagligt til Nykøbing og Oringe, påpeger Michael Nørgaard.

Det nye kostkoncept med menukort og valgmuligheder til patienterne er allerede sidste år indført på sygehusene i Køge og Roskilde og på det psykiatriske hospital i Roskilde og kommer inden længe til sygehusene i Slagelse og Næstved - inden det altså ved årsskiftet kommer til Nykøbing og Oringe.

- Planlægningen er i gang, fortæller Michael Nørgaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce