cookie-og-privatlivspolitik
Yderst fra venstre er det Leif Flensted, Rene Christensen og Finn Rasmussen, der ser på et af mange restaureringsprojekter på Gedser Remise.

3

Billeder

Yderst fra venstre er det Leif Flensted, Rene Christensen og Finn Rasmussen, der ser på et af mange restaureringsprojekter på Gedser Remise.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Remisen rejser signalflag

Veterantogbane kan få problemer med nyt signalsystem.
20. april 2021 kl. 20:01 Af Anne Katrine Petersen

GEDSER I fremtidens tog er signalsystemet placeret i toget fremfor på skinnerne, og det kan få stor betydning for landets veterantog, blandt andet Gedser Remise. Her er Leif Flensted blandt de frivillige, som blandt andet bruger en del tid på at søge penge til at restaurere både remise, skinner og tog. Men et nyt signalsystem kan få betydning for, hvor togene kan køre:

- De fysiske signaler langs banerne forsvinder. I fremtiden findes de så at sige i togene i stedet. Det kan komme til at betyde, at vi ikke kan komme til at køre til Nykøbing, fordi sporet ind igennem sukkerfabrikken er omfattet af det nye signalsystem, fortæller han.

Ifølge Leif Flensted ville de nye systemer koste Gedser Remise en mindre formue. Dertil kommer, at de nymoderne systemer ikke passer til billedet af de gammeldags tog og den oplevelse, man som besøgende forventes at få på de gamle tog.

Udfordringen med signalsystemet har allerede betydet, at der ikke længere kører veterantog på andre strækninger i landet, for eksempel mellem Køge og Roskilde. Det vil de frivillige på Gedser Remise kæmpe for ikke sker på Sydfalster. Derfor har de taget kontakt til det lokale folketingsmedlem René Christensen, der i går besøgte remisen for at drøfte problemet nærmere. Folketingspolitikeren står nemlig med det ene ben i forhandlingerne om et nyt trafikforlig som finansordfører for Dansk Folkeparti. Til problematikken siger han:

- Det er et udtryk for rettidig omhu, at remisen henvender sig nu. Vi skal naturligvis kende problemets omfang på landsplan, men der er ingen tvivl om, at det er nemmere at tilføje 20 linjer i en forhandling nu, end det er få det med i en færdigbehandlet politisk aftale.

Annonce

Sidste år havde Gedser Remise 10.000 besøgende, og når René Christensen ser på problematikken med lokalpolitiske briller, fremhæver han vigtigheden af, at kulturtilbud som remisen har de bedste forudsætninger for at fungere.

- Vi skal have noget at tilbyde turisterne i vores kommune. De vil jo gerne ud og opleve noget, når de er i sommerhus på Marielyst, så det må vi se, om vi kan finde en god løsning på, siger han og afviser ikke, at der ud af et transportforlig på 16 milliarder kroner kan blive tale om hensyn til museumsbanerne på nogle millioner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE