Annonce
Guldborgsund

Renovering af torv giver røde tal på bundlinjen

Sommersæsonen skal holde restaurant Ritz kørende hele året, for det er her, de gode penge kan tjenes. Men i år er udeserveringen spoleret af det store projekt med renoveringen af torvet i Nykøbing. Foto: Claus Hansen

Restaurant har fyret seks ansatte, fordi de ikke har nok omsætning.

NYKØBING Der er stille på café- og spisestedet Ritz på Torvet i Nykøbing fredag formiddag. Normalt ville en fredag med høj sol og tyve grader være en af de dage, der sørger for, at restauranten har en økonomisk redningskrans til de grå og regnfulde efterårsdage, hvor omsætningen ikke er så stor.

Men sådan er det ikke på Ritz denne sommer. De tre sommermåneder, der normalt tegner sig for størstedelen af den årlige indkomst, er i stedet blevet til måneder med blodrøde tal på bundlinjen. Ejerparret mener, at det skyldes den store renovation af Torvet, der skræmmer kunderne væk.

- Hele vores udeservering, der har en stor aktie i, at vi kan betale vores regninger ikke kun om sommeren, men også resten af året, er jo forsvundet. Jeg talte efter i går. 26 personer nåede at sætte sig men gik igen, før de bestilte noget. Jeg talte med flere af dem, og de sagde, det var på grund af larmen, at de blev nødt til at gå, forklarer Sadie Christiansen, der sammen med Justin Coban er ejere af Ritz.

Fyrer medarbejdere

Selvom ejerne kæmper for at holde restauranten kørende, er det ikke uden offer. Den manglende indtjening har blandt andet været skyld i, at i alt seks ansatte, herunder to fuldtidsansatte i køkkenet, ikke længere har job på restauranten. En udvikling, Sadie Christiansen beklager.

- Vi kunne ikke finde timer nok til alle. Det er jeg ked af. Vi har måtte sige farvel til nogle gode medarbejdere, som har måtte tage arbejde andetsteds, fordi vi simpelthen ikke havde nok at lave. Jeg håber bare, vi kan få dem tilbage, når torvet er færdigt, siger Sadie Christiansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er ikke modstander

Flere gange under interviewet understreger både Sadie Christiansen og Justin Coban, at de på ingen måde er modstandere af, at Torvet i Nykøbing bliver renoveret. De er sikre på, at resultatet i sidste ende nok skal gå hen og blive godt. Men de er bange for, at deres livsværk går under, før de når ud på den anden side.

- Vi har lagt alt i det her. En masse penge, alt for mange timer. Jeg har jo børn derhjemme, der i virkeligheden også har ofret en masse, fordi jeg har været så meget væk, fortæller Sadie Christiansen.

Problemet på Ritz er ikke, at der bliver bygget. Problemet er tidspunktet.

- Hvis kommunen nu bare havde lagt renoveringen senere på sæsonen, for eksempel fra august og fremefter, så havde vi måske mistet en måned eller to med udeserveringen, men det kunne vi have justeret efter. Her mister vi jo hele sommerhalvåret. Vi kan se, at tallene tog et dyk, så snart arbejdet gik i gang, fortæller Justin Coban.

Grunden til, at makkerparret føler sig nødsaget til at gå til pressen, er, at de ikke føler sig mødt eller hørt af de offentlige instanser og brancheforeningen Vores Nykøbing. For eksempel skal de stadig betale et fuldt kontingent til Vores Nykøbing - selvom parret ikke kan se, hvad de penge går til i år.

- Jeg har svært ved at forstå, hvad medlemskabet af cityforeningen går til i år. Hvorfor har man ikke valgt, som en gæstus, at sætte medlemskabet ned til det halve eller helt at lade være med at opkræve det for i år. Vi har udfordringer nok at slås med, og de penge kunne vi sagtens bruge andre steder, siger Sadie Christiansen.

Folketidende har været i kontakt André Andersen fra cityforeningen Vores Nykøbing, der ikke ønsker at kommentere på sagen. Det var ikke muligt at komme i kontakt med formand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget, Peter Bring-Larsen (G), inden avisens deadline.

  • Sommersæsonen skal holde restaurant Ritz kørende hele året, for det er her, de gode penge kan tjenes. Men i år er udeserveringen spoleret af det store projekt med renoveringen af torvet i Nykøbing. Foto: Claus Hansen
Annonce
Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet