Annonce
Guldborgsund

Restaurant Flamez' forpagtere giver op

Der kommer ingen gæster til restaurant Flamez det næste stykke tid. Ejeren af bygningen arbejder på en snarlig løsning og satser på en genåbning i løbet af få uger. Foto: Claus Hansen

- Jeg er i samarbejde med byens restauratører ved at finde en løsning, så gæster med reservationer til Flamez kan få bord et andet sted, siger Benjamin Achton

NYKØBING Godt otte måneder nåede Restaurant Flamez på adressen Torvet 7 i Nykøbing at holde åbent. Forpagter Nadia Kønskov Andersen åbnede restauranten i april, efter den havde været lukket siden december 2017. Men nu er Flamez igen lukket. Det meddeler Nadia Kønskov Andersen i en pressemeddelelse.

"Efter at have anerkendt, hvor stor og kompleks en opgave det er at drive stedet valgte vi at lede efter én direktør med de rette kvalifikationer. I jagten på det stødte vi på en, som vi slet ikke var i tvivl om indeholdte det efterspurgte. Vi var sikre på, at de rigtige faglige og personlige kvalifikationer var tilstede. Det viste sig dog desværre efter kort tid, at det ikke var muligt at indfri vores fælles forventninger. Når man personligt har kæmpet så hårdt for, at lykkes med noget, rammer det dybt, når virkeligheden melder sig", skriver Nadia Kønskov Andersen, der har forpagtet Flamez med sin mand Jacob Andersen, blandt andet i pressemeddelelsen.

Udmeldingen kommer bag på ejeren af Torvet Invest Aps, Benjamin Achton, der ejer bygningen hvor Flamez har til huse.

- De var meget motiverede. De havde viljen og pengene, men de havde ikke tidligere erfaring med at drive restaurant, så de manglede måske de faglige kompetencer. Uden den rette hjælp kan det være svært at drive restaurant, siger han.

Manglede lønsedler

Clara Mikkelsen arbejdede som tjener på restaurant Flamez i cirka tre måneder henover sommeren. For hende kommer udmeldingen fra de nu tidligere forpagtere ikke som en overraskelse.

- Det var helt vildt rodet at arbejde der. Allerede ved første lønudbetaling var der noget galt. Jeg fik ikke min løn til tiden, og jeg ved, at andre ansatte oplevede problemer med for høj trækprocent og manglende lønsedler. Jeg måtte selv vente tre uger på at få min første lønseddel, fortæller Clara Mikkelsen.

Ifølge hende oplevede hun og andre ansatte at blive taget af vagtplanen.

- Vi fik at vide, at vi ikke var opsagt, men at vi var blevet sat på som reserve. Det sker efter, jeg har talt timer sammen og kan se, at det ikke stemmer med min løn, siger Clara Mikkelsen.

I en længere sms-korrespondance, som Folketidende har set, mellem hende og forpagterne omhandlende manglende løn og indberetning til Feriekonto, bliver årsagen til de manglende udbetalinger af forpagterne angivet til at skyldes manglende kommunikation mellem dem og restaurantchefen og på grund af en ændring i selskabsstrukturen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lover normal drift

Benjamin Achton fra Torvet Aps kender ikke til de manglende udbetalinger til personalet.

- Mine børn har selv været ansat der, og jeg har ikke hørt om problemer. Men jeg vil da opfordre tidligere ansatte til at gå til deres fagforening, hvis de mener, der har været problemer i deres ansættelsesforhold, siger han.

Flamez anoncerede i september med tilbud på firmajulefrokoster. De tidlige julefrokoster og andre med reservationer på Flamez må nu finde andre løsninger.

- Jeg er i samarbejde med byens restauratører ved at finde en løsning, så gæster med reservationer til Flamez kan få bord et andet sted, siger Benjamin Achton, der lover, at Flamez ikke kommer til at stå tom ret længe.

- Denne weekend og sikkert også næste vil der være lukket på Flamez. Men der kommer en løsning senest 1. december. Mere kan jeg ikke sige nu.

Det har ikke været muligt at få yderligere kommentater fra nu forhenværende forpagter Nadia Kønskov Andersen.

  • Der kommer ingen gæster til restaurant Flamez det næste stykke tid. Ejeren af bygningen arbejder på en snarlig løsning og satser på en genåbning i løbet af få uger. Foto: Claus Hansen
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem