Ejerne har siden før covid-19 forsøgt at afhænde stedet, og nu er det lykkedes.
NYKØBING Det franske køkken hos restaurant Liva rykker et par breddegrader tættere på ækvator og bliver for fremtiden italiensk i stedet.
Rikke og Frank Mørn, der har drevet restaurant Liva, har gennem over et år forsøgt at afhænde lokaliteten til nye kræfter, og nu er det endelig faldet i hak, forklarer Frank Mørn.
- Salget kom i stand gennem en bekendt, som selv har en del med restaurationsbranchen at gøre. En kok, han havde ansat, var interesseret i at overtage lokalerne, og det endte heldigvis med at lykkes, forklarer Frank Mørn.
Men det er ikke bare kvadratmeterne, der følger med i salget. Den nye chef i lokalerne, Mario, der som fuldblodsitaliener kommer til at stå i spidsen for "Igiganti, Restorante Italiano," overtager også de dygtige mennesker, der har været afgørende for stedet, forklarer Frank Mørn.
- Det er rigtig dejligt, at det meste af personalet og ikke mindst de elever, vi har, får lov til at fortsætte under den nye ejer. Det betyder meget for os. Og så er det jo bare rigtig fedt at se, at stedet bliver overtaget af folk med en reel interesse i at lave spændende, autentisk mad - jeg ved, Mario laver rigtig god italiensk mad, uddyber Frank Mørn.
Det er nu ikke, fordi Frank og Rikke Mørn skal ned i tempo.
De har længe gået og drømt om at få lidt mere tid til andre projekter, restaurationsbranchen er jo en travl en af slagsen, men hverken Rikke eller Frank kommer til at gå og kede sig for fremtiden.
- Vi har stadig bageriudsalget på Marielyst, så der får vi begge travlt henover sommeren, og jeg startede et inventarfirma med fokus på genbrug her i 2020, som har klaret sig over al forventning. Og jeg kan ikke rigtig undvære et køkken i længden, så jeg satser på, jeg skal ud og hjælpe venner og kollegaer et par dage om ugen i højsæsonen, forklarer Frank Mørn.