cookie-og-privatlivspolitik
Parret bag det nyrestaurerede Det Gamle Pakhus Marianne Rambusch og Ole Garde.
Arkivfoto
Foto: Privat

Guldborgsund

Restaurant lukker i 14 dage

Ønsker ikke at bede sit personale bære mundbind syv timer hver dag.
22. september 2020 kl. 06:55 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYSTED Med under et døgns varsel trådte regeringens nye covid-19-restriktioner i kraft lørdag klokken 12.00. Restaurationer og beværtninger skal frem til 4. oktober lukke senest klokken 22, ligesom personale og gæster skal bære mundbind, når de bevæger sig rundt på stedet.

Sidstnævnte gjorde udfaldet for Ole Garde, der ejer Det Gamle Pakhus i Nysted.

- Vi synes ikke, at vi kan bede personalet om at bære mundbind i op til syv timer dagligt, og derfor har vi desværre besluttet os for at holde restauranten lukket indtil videre og i første omgang indtil den 4. oktober 2020, lød det en times tid efter, at pressemødet med statsministeren sluttede fredag eftermiddag.

Han og personalet arbejdede siden på at kontakte de kunder, der havde bestilt bord, så de ikke skulle køre forgæves.

- Enkelte har desværre fået opgivet et forkert telefonnummer, men 75 procent af dem, vi fik fat i, sagde, at de ville have annulleret deres aftale, hvis ikke vi selv lukkede stedet, forklarer han.

Og de, som de ikke fik fat i, havde forståelse for situationen, da de dukkede op til deres frokostaftale i dag, forklarede han søndag eftermiddag.

- Mange er utrygge ved situationen med at skulle iklæde sig de her mundbind. Især den ældre del af klientellet, fortæller han.

Han er opmærksom på, at man kan bruge et visir i stedet for mundbindene. Men hverken han eller hans kone ville selv have lyst til at skulle gå ud at spise, hvis de skulle have værnemidler på. Den personlige kontakt forsvinder.

I løbet af weekenden har ejerne smidt madvarer og drikkelse ud for en værdi af 20.000 kroner, fordi det ville nå at fordærve i løbet af de 14 dage. Og omsætningen på mellem 40.000-60.000 kroner om ugen må de vinke farvel til.

- Hvis der er tale om to eller tre uger, så klarer vi den. Det er noget andet, hvis det ender med at blive hele vinteren.

Restauranten åbnede for 11 måneder siden og har siden maj, hvor man fik lov at genåbne efter den lange covid-19-nedlukning, kun haft et par aftener, hvor alle borde ikke var udsolgt. Med pladsrestriktioner har der været kapacitet til 45 spisende gæster ad gangen.

I og med at man beder restaurationer og barer om at lukke allerede klokken 22.00, forhandler erhvervsminister Simon Kollerup (S) i disse dage om en ny hjælpepakke med erhvervsordførerne fra de øvrige partier. For Ole Garde er det dog ikke en restriktion, der koster.

- Hos os bliver folk alligevel sjældent til efter klokken 22.00, fortæller han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce