cookie-og-privatlivspolitik
Småkold første maj-uge - men der er alligevel gæster udenfor på Torvet i Marielyst sådan en hverdags-eftermiddag.

2

Billeder

Småkold første maj-uge - men der er alligevel gæster udenfor på Torvet i Marielyst sådan en hverdags-eftermiddag.
Foto: Hans Gandrup

Guldborgsund

Restauratør har corona-ros til de unge

Glæder sig over lempelse af regler - og lever med coronapasset.
07. maj 2021 kl. 11:39 Af Hans Gandrup

MARIELYST - Det bliver en stor lettelse at slippe for kravet om bordbestilling 30 minutter forud. Det har været besværligt. Coronapasset lever vi med - og det tror jeg, vi kommer til en rum tid endnu ...

Sådan lyder det fra Amalie Beck på Sydfalsters største restaurant, Larsens Plads på Torvet i Marielyst.

Restauranterne genåbnede 21. april med en række krav. Blandt dem også bestillingskravet 30 minutter forud, som altså forsvandt fra i dag med de seneste lempelser.

- Det var under alle omstændigheder fantastisk at komme i gang igen. Og jeg synes egentlig, at det er gået fint - i høj grad også takket være gæsterne, siger Amalie Beck, der i den forbindelse også har en særlig ros.


Kender reglerne

- Man er tit ude efter de unge gæster her på Marielyst. Men i forhold til de restriktioner, der har været her i de første uger og med travlheden omkring store bededags-weekenden, så har de generelt været eksemplariske. Der har været tjek på bestilling, og de har været klar med coronapasset. Ingen dårlige oplevelser for os i den sammenhæng. Det er der grund til at rose, siger Larsens Plads-ejeren.

Annonce

- Faktisk har det været det mere modne publikum, der er mest tilbøjelig til lige at glemme nogle regler. Men det er i småtings-afdelingen. Folk ved godt, at reglerne er der og skal overholdes, tilføjer hun.

Nu forsvinder bestillingskravet - og samtidig krydser restauranter fingre for bedre vejr til at sidde ude. Det letter gevaldigt.

- Men alene det, at vi slipper for bestillingerne og al administrationen, er meget positivt. Nu kommer solen og varmere vejr snart. Så bliver det hele endnu sjovere, siger Amalie Beck.


Bruger flere penge

På en af Torvets andre restauranter, Rutebilen, er Kim Hansen også tilfreds og lettet over forløbet hidtil.

- Vi har ikke haft problemer med coronapasset. Folk viser det oftest selv - uden at vi skal spørge. Man kender reglerne - og var også flinke til at bestille forud i de uger, hvor det var et krav, konstaterer han.

Annonce

- Det har i det hele taget været superdejligt at komme i gang igen. Og gæsterne nyder det også. De har længtes efter at komme ud - og en del bruger nok også lige lidt ekstra penge her, når de nu endelig er kommet på restaurant, siger han.


Savner tyskerne

Hos naboen Sømærket har restauratør Rene Hansen heller ikke oplevet nævneværdige problemer med coronapasset og reglerne i det hele taget.

- Det har fungeret med bestillingerne forud. Men det er tungt, så den regel er vi glade for at slippe for fra i dag, siger han, der også glæder sig over pænt besøg - især i weekenderne.

- Vi kan godt mærke, at der ikke er tyske gæster i feriehusene i øjeblikket. Dem savner vi på hverdagene her på denne årstid, fastslår han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE