cookie-og-privatlivspolitik
Vestergade 24 har taget en ordentlig nedtur i den forstand, at byhuset gennem årene er blevet fyldt op med store vildtvoksende planter, har været udsat for en brand samt i årevis en masse manglende vedligeholdelse. Nu rives det ned.

2

Billeder

Vestergade 24 har taget en ordentlig nedtur i den forstand, at byhuset gennem årene er blevet fyldt op med store vildtvoksende planter, har været udsat for en brand samt i årevis en masse manglende vedligeholdelse. Nu rives det ned.
Foto: Kim Møller Pedersen

Guldborgsund

Rives ned

To huse i samme gade er nu købt af kommunen til nedrivning.
03. juni 2021 kl. 07:32 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING Vestergade 24 vil ikke blive et savnet byhus nær Sakskøbings centrum. Den gennem årene mange gange omtalte øjebæ må nu endelig "lade livet". Byrådet har med andre ord på det seneste møde besluttet at købe Vestergade 24 samt Vestergade 18 med henblik på nedrivning.


I meget dårlig stand

- Husene er i meget dårlig stand, så vi kommer til at rive begge huse ned. Vi har fået mange henvendelser fra borgere, der har spurgt til ejendommene, der har skæmmet i en af de store indfaldsgader til Sakskøbing, så det er meget positivt, at det nu har kunnet lade sig gøre at købe bygningerne, lyder det via en pressemeddelelse fra Martin Lohse, formand for styregruppen for Sakskøbing Byrum, der er den igangværende områdefornyelse.

Det ligger endnu ikke fast, hvad der skal ske med grundene, når husene er revet ned. I første omgang bliver det styregruppen for Sakskøbing Byrum, som får grundene på sin dagsorden.

- Vi skal nu have set på de forskellige idéer, der er til brug af grundene. Vi skal også se på, om vi kan sammentænke de her grunde med andre af de områder, vi gerne vil udvikle i forbindelse med områdefornyelsen, så grundene kunne blive et aktiv for hele byen. Det kan også være, at grundene bliver solgt videre. Nu skal vi overveje mulighederne, så vi får skabt den bedste løsning for byen, lyder det i samme meddelelse fra medlem af styregruppen og formand for kommunens teknik, miljø og ejendomsudvalg i Guldborgsund Kommune Peter Bring-Larsen (G).

Der er ikke en dato klar for nedrivning endnu, men først vil Vestergade 24 blive revet ned og efterfølgende Vestergade 18.

Annonce

- Vi sætter gang i nedrivningsprocessen nu, men der er en del forarbejde, da husene er sammenbyggede. Så nabohusene er det, der er i fokus i første omgang, så vi sammen med naboerne finder en løsning blandt andet i forhold til husenes gavle, tilføjer Martin Lohse.

Købet af grundene finansieres af den ordinære byfornyelsespulje, hvor staten yder 50 procent tilskud.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE