cookie-og-privatlivspolitik
Budgettet på omsorgsområdet ser i øjeblikket ud til at skride med 20 millioner kroner i år.
Budgettet på omsorgsområdet ser i øjeblikket ud til at skride med 20 millioner kroner i år.
Foto: Thomas Borberg/Polfoto/arkiv

Guldborgsund

Røde tal på budgettet til syge og gamle følges tæt

Social, sundhed og omsorgsudvalg har stort merforbrug på årets budget.
28. maj 2020 kl. 14:55 Af Birgitte Grønning

Annonce

GULDBORGSUND Der var store tal på bordet, da politikerne i Guldborgsund Kommunes social, sundhed og omsorgsudvalg mødtes forleden.

Mange af tallene er røde, for der er udsigt til store ekstraudgifter på budgettet til at varetage kommunens indsatser for de syge, gamle og socialt trængende.

På omsorgsområdet ser politikerne i øjeblikket ind i et merforbrug på over 20 millioner kroner i 2020. Og på det sociale område forventes et merforbrug på godt 26 millioner kroner i år. Merforbruget på folkesundhedsområdet ligger pt. på 700.000 kroner.

- Vi følger udviklingen meget tæt, men det er for tidligt at sætte eventuelle tiltag i gang, siger formand for udvalget, Bo Abildgaard (S), som afviser, at der er planer om besparelser blandt de ældre, syge og socialt trængende på nuværende tidspunkt.

- 2020 skal følges tæt, men der er også et 2021, som vi skal forberede os på. Den nye udligningsreform kommer måske til at give os penge nok til, at vi kan opretholde den service, vi har, og holde skindet på næsen, men så heller ikke mere. Tallene illustrerer tydeligt, at der er en grund til, at vi er den kommune i landet, der får mest ud af den nye udligning, for vi har meget store udgifter, siger Bo Abildgaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce