cookie-og-privatlivspolitik
Hanne og Erik Nielsen stopper med at drive Geder Røgeri, da han sidste år fik konstateret gigt. Parret nåede at have stedet i fire år og skal nu hjælpe med overlevering.

3

Billeder

Hanne og Erik Nielsen stopper med at drive Geder Røgeri, da han sidste år fik konstateret gigt. Parret nåede at have stedet i fire år og skal nu hjælpe med overlevering.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Røgeri genåbner med nye folk

Erik og Hanne Nielsen har fundet arvtagere til Gedser Røgeri, der som vanligt åbner til påske.
22. februar 2021 kl. 21:14 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

GEDSER Det er lykkedes for Erik og Hanne Nielsen at finde nye folk til at drive Gedser Røgeri videre.

Sådan nogen har de ledt efter siden november, hvor de meldte ud, at de måtte gå af med røgeriet, da Erik Nielsen havde fået leddegigt.

De nye ejere ønsker ikke at stå frem endnu, men de er lokale og åbner, som sædvanen er blevet gennem de seneste år, palmesøndag eller måske endda dagen før. Det fortæller de nu tidligere indehavere, der glæder sig over løsningen.

- Det er helt fantastisk godt. Vi har hele tiden ønsket, at det skulle drives videre, og vi har ønsket, at det blev nogenlunde, som vi har gjort det, med åbning palmesøndag. Det har været traditionen gennem fire år, og vi er meget glade for, at det fastholdes, siger de, og Hanne Nielsen uddyber:

- Det var et af vores allerstørste ønsker, at det blev kørt videre som røgeri på gammeldags facon. Dem er der faktisk ikke særlig mange tilbage af i Danmark, og det er betydningsfuldt for os, at det fortsættes. Blandt andet fordi at det er et håndværk, der holdes i hævd, gamle traditioner, og det, synes vi, er vigtigt, men det er også den bedste måde at lave røgvarer på.

Annonce

De nye ejere vil også videreføre restaurantdelen, hvilken de nu tidligere værter er glade for og regner med, at kunderne også vil blive glade for.


Overvældet over interesse

Arvtagerne er nøje udvalgt, for interessen for stedet viste sig at være stor.

- Der var næsten et tocifret antal, der henvendte sig, siger Erik Nielsen, mens konen supplerer:

- Vi har været helt overvældet over antallet af henvendelser. Det er positivt med så mange, der har vist interesse, det har vi været rigtig glade for.

Parret spår dem, der overtager røgeriet, god chance for succes med stedet og er glade for, at det netop er blevet dem.

Annonce

Der bliver en overgangsordning, hvor Erik Nielsen vil lære dem tricks og fiduser og ryge med dem, så de kan se, hvordan han har gjort det. På samme vis står Hanne Nielsen til rådighed med tip om rollen som værtinde og i forhold til indkøb.

Erik Nielsen, der er 65, regner desuden med fortsat at have røgerikurser, som han har haft de fire år, de har haft røgeriet, og ellers vil han hellige sig foreningslivet, hvor han er formand i menighedsrådet og mener, at der kan bruges hænder andre steder også. Hanne er med i bestyrelsen i Dagli'Brugsen, så parret, der bor i sommerhus i Gedesby, vil fortsat være til stede lokalt - og ser frem til at gæste røgeriets restaurant, når denne genåbner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE