Annonce
Guldborgsund

Rykker bøger og legetøj fra torv til torv

Katrine Koch tager hul på et nyt kapitel i sin karriere som butiksindehaver, når hun rykker en af sine Bog & Idé-butik ind på Torvet i Nykøbing. Foto: Flemming Keith Karlsen

Siden selskabet Top-Toy, der ejede butikskæden BR, gik konkurs i begyndelsen af januar, har de 400 kvadratmeter butikslokaler i Østergågade på hjørnet af Torvet stået gabende tomme.

Men snart kommer der igen handel og vandel i det store, centralt beliggende butikslokale.

- Her er meget at rydde op i. Noget af det kan vi bruge, men der ryger også en del ud, fortæller Katrine Koch fredag formiddag, da Folketidende møder hende i butikken, mens et par medarbejdere fra byggefirmaet Skanlux er i fuld sving med at sortere hylder, stativer og andre efterladenskaber fra BR.

For et par uger siden mødte Katrine Koch op på Skanlux' kontor for at underskrive en lejekontrakt. Den giver hende råderet over det store butikslokale, og planen er snart at fylde butikken med bøger, papirvarer og legetøj.

- Jeg regner med, at vi kan slå dørene op i slutningen af marts, siger Katrine Koch.

Det, hun slår dørene op til, bliver en kombineret boghandel og legetøjsbutik.

- Det bliver en kombi-butik mellem Bog & Idé og Legekæden. Der findes allerede en håndfuld lignende kombi-butikker af den slags, og vi bliver nok ikke den sidste. Det er to butikstyper, der supplerer hinanden godt, siger Katrine Koch.

Hun glæder sig over, at hun kan videreføre en Bog & Idé i Nykøbing, efter boghandler Ole Løj lige efter nytår meddelte, at han efter 52 år i bogbranchen vil lukke sin Bog & Idé-butik lidt længere nede ad gågaden ved udgangen af denne måned for at gå på pension. Katrine Koch forelskede sig hurtigt i butikslokalerne ved Torvet, og hun ser gode muligheder i butikken.

- Da først butikken var ledig, blev det en ønskelokation. Det er måske byens bedste placering, og det er fedt, at der er højt til loftet og et langt åbent vinduesparti. Her er god plads, og det betyder også noget, at stedet er kendt for at have haft legetøj. Da det blev ledigt, blev jeg nødt til at slå til, siger hun.

For Katrine Koch er butikken på hjørnet af gågaden og Torvet byens sandsynligvis bedste butiksplacering. Foto: Flemming Keith Karlsen

Farvel til Sakskøbing

Den 47-årige butiksindehaver driver foruden den snart kommende butik Nykøbing også to andre Bog & Idé-butikker. En i Nakskov og en i Sakskøbing. Men to butikker er nok. Derfor har Katrine Koch valgt at lukke butikken på Torvet i Sakskøbing.

- Butikken i Nykøbing bliver en total overflytning af alt fra Sakskøbing. Jeg har været utroligt glad for at have drevet butik i Sakskøbing de seneste 16 år, men jeg må også erkende, at kundegrundlaget bliver mindre. Der kommer desværre færre og færre kunder i butikken, siger Katrine Koch, der med et farvel til butikken i Sakskøbing også siger farvel til posten som næstformand i byens handelsstandsforening.

Da hun overtog butikken i Sakskøbing i 2003, var butikken lukningstruet. Så på en måde føler Katrine Koch, at hun har givet Sakskøbing en god butik 16 års længere levetid, end tilfældet ville have været, hvis hun ikke havde overtaget butikken.

Mens Nykøbing kan se frem til at bevare en Bog & Ide i byen, kommer Sakskøbing til at miste sin boghandel. Foto: Anders Knudsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Håber på salg

Butikken i Sakskøbing har sidste åbningsdag en endnu ukendt dag i midten af marts. Hvad der så skal ske med butikken vides endnu ikke. Katrine Koch, der ejer bygningen, vil nu sætte den til salg.

- Det mest optimale vil være at sælge den. Det vil efter min mening være en oplagt handel for en ejendomsinvestor, der ønsker at bygge boliger på stedet. Måske i forbindelse med et køb af den brandtomt ved siden af, der har skæmmet området i flere år, siger Katrine Koch.

Hvis ikke bygningen kan sælges, vil hun forsøge at leje den ud. Hendes Bog & Idé-butik i Nakskov beholder hun, men den bliver fra marts også til en såkaldt kombibutik, hvor bøger og papirvarer får selskab af legetøj fra Legekæden.

Tilbage i Nykøbing kan Katrine Koch knap vente på at byde kunderne indenfor i den nye butik. Tirsdag i næste uge får hun besøg af indretningsarkitekter, der skal hjælpe med at indrette den 400 kvadratmeter store hjørnebutik. Med over 100 kvadratmeter mere end i den snart lukkede butik i Sakskøbing og et større kundegrundlag, kan medarbejderstaben se frem til at blive udvidet.

- Jeg har tre ansatte i butikken i Sakskøbing. De rykker alle med til den nye butik her i Nykøbing, men med tiden bliver der nok ansat flere medarbejdere, siger Katrine Koch.

  • Katrine Koch tager hul på et nyt kapitel i sin karriere som butiksindehaver, når hun rykker en af sine Bog & Idé-butik ind på Torvet i Nykøbing. Foto: Flemming Keith Karlsen
  • For Katrine Koch er butikken på hjørnet af gågaden og Torvet byens sandsynligvis bedste butiksplacering. Foto: Flemming Keith Karlsen
  • Mens Nykøbing kan se frem til at bevare en Bog & Ide i byen, kommer Sakskøbing til at miste sin boghandel. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Annonce
Annonce
Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster