Annonce
Guldborgsund

S: Forældrebetalings-idé er en gratis omgang

Mens mange daginstitutioner holder lukket på grund af coronavirussen, bør forældrene fra 1. april slippe for at betale, mener Dansk Folkeparti. Men det forslag møder nu kritik. Foto: Jan Knudsen

Byrådsmedlem Simon Hansen og borgmester John Brædder langer ud efter René Christensen, der har foreslået at suspendere forældres betaling for børnepasning.

GULDBORGSUND Dansk Folkepartis René Christensen får nu kritik for sit forslag om, at kommunen med virkning fra 1. april skal sløjfe forældrebetalingen i daginstitutionerne, indtil der igen er oprettet normale åbningstider.

Som omtalt i Folketidende lørdag havde han bedt om at få forslaget på dagsordenen til et ekstraordinært økonomiudvalgsmøde fredag morgen, men det kommer i stedet til behandling på et ordinært møde 31. marts.

- Det viser sig at være en fuldstændig gratis omgang fra René Christensen, siger Socialdemokratiets gruppeformand, Simon Hansen, nu.

Han henviser til, at alle Folketingets partier torsdag var blevet enige om, at der skal kigges på, hvordan forældrebetalingen skal håndteres, hvis nedlukningen bliver forlænget.

- Det har René Christensen altså været fuldt ud bevidst om, da han fredag morgen sender sit forslag til økonomiudvalget, og derfor er der jo unægtelig tale om en fuldstændig gratis omgang at foreslå noget, som han via sit arbejde på Christiansborg godt ved er på vej. Det er i hvert fald meget svært at forestille sig, at han som finansordfører og medlem af Dansk Folkepartis gruppeledelse ikke har vidst, at den aftale var indgået om torsdagen, siger Simon Hansen.

Verden er af lave

Samme syn på sagen har borgmester John Brædder (G), som også henviser til, at der torsdag blev lavet en aftale på Christiansborg.

- Hvorfor René Christensen så kommer med et forslag om, at vi lokalt skal kompensere, står for mig hen i det uvisse, da René jo må være informeret om denne aftale, som Dansk Folkeparti er en del af. Verden er af lave på mange områder, siger borgmesteren.

Men René Christensen afviser kritikken.

- Jeg synes, det er et helt fair forslag at stille, for en del bliver sendt hjem uden løn. Og regeringen vil kigge på det efter påske, men det er jo ikke til 1. april, som Dansk Folkeparti foreslår. Så har forældrene betalt i 14 dage for noget, de ikke har fået. Det, mener jeg, er en opgave, vi skal tage på os som lokalpolitikere, siger han og tilføjer, at Folketinget også kun er nået til at have fået udarbejdet en betænkning om sagen.

- I betænkningen står der bare, at hvis der stadig er nødpasning efter påske, vil man tage det op igen. Så det er ikke en beslutning. Der er ikke nogen lov om det, og det er derfor, jeg foreslår det - fordi regeringen ikke vil, siger han.

René Christensen tilføjer, at kommunen jo også på anden vis tager initiativer, der rækker ud over det, der besluttes på Christiansborg.

- Vi har lavet en pakke på 10,5 millioner til erhvervslivet, og på Christiansborg er der vedtaget hjælp for 50 milliarder, påpeger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mærkelig aftale

Simon Hansen fastholder dog sin kritik.

For nok er der ikke vedtaget en lov, men intentionen på Christiansborg er klar nok, når man er enedes om at ville se på det, mener han:

- Det ville jo være en mærkelig aftale at indgå, hvis man ikke ønsker at kigge på det. Som jeg ser det, er det under alle omstændigheder en gratis omgang at stille forslaget i Guldborgsund, når man ved, at der bliver arbejdet med det på Christiansborg.

  • Mens mange daginstitutioner holder lukket på grund af coronavirussen, bør forældrene fra 1. april slippe for at betale, mener Dansk Folkeparti. Men det forslag møder nu kritik. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Mobning sendte Nicolai i misbrug: Nu går han landet rundt -  baglæns

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan