cookie-og-privatlivspolitik
Mens mange daginstitutioner holder lukket på grund af coronavirussen, bør forældrene fra 1. april slippe for at betale, mener Dansk Folkeparti. Men det forslag møder nu kritik.
Mens mange daginstitutioner holder lukket på grund af coronavirussen, bør forældrene fra 1. april slippe for at betale, mener Dansk Folkeparti. Men det forslag møder nu kritik.
Foto: Jan Knudsen

Guldborgsund

S: Forældrebetalings-idé er en gratis omgang

Byrådsmedlem Simon Hansen og borgmester John Brædder langer ud efter René Christensen, der har foreslået at suspendere forældres betaling for børnepasning.
24. marts 2020 kl. 19:30 Af David Arnholm

Annonce

GULDBORGSUND Dansk Folkepartis René Christensen får nu kritik for sit forslag om, at kommunen med virkning fra 1. april skal sløjfe forældrebetalingen i daginstitutionerne, indtil der igen er oprettet normale åbningstider.

Som omtalt i Folketidende lørdag havde han bedt om at få forslaget på dagsordenen til et ekstraordinært økonomiudvalgsmøde fredag morgen, men det kommer i stedet til behandling på et ordinært møde 31. marts.

- Det viser sig at være en fuldstændig gratis omgang fra René Christensen, siger Socialdemokratiets gruppeformand, Simon Hansen, nu.

Han henviser til, at alle Folketingets partier torsdag var blevet enige om, at der skal kigges på, hvordan forældrebetalingen skal håndteres, hvis nedlukningen bliver forlænget.

- Det har René Christensen altså været fuldt ud bevidst om, da han fredag morgen sender sit forslag til økonomiudvalget, og derfor er der jo unægtelig tale om en fuldstændig gratis omgang at foreslå noget, som han via sit arbejde på Christiansborg godt ved er på vej. Det er i hvert fald meget svært at forestille sig, at han som finansordfører og medlem af Dansk Folkepartis gruppeledelse ikke har vidst, at den aftale var indgået om torsdagen, siger Simon Hansen.


Verden er af lave

Samme syn på sagen har borgmester John Brædder (G), som også henviser til, at der torsdag blev lavet en aftale på Christiansborg.

- Hvorfor René Christensen så kommer med et forslag om, at vi lokalt skal kompensere, står for mig hen i det uvisse, da René jo må være informeret om denne aftale, som Dansk Folkeparti er en del af. Verden er af lave på mange områder, siger borgmesteren.

Men René Christensen afviser kritikken.

- Jeg synes, det er et helt fair forslag at stille, for en del bliver sendt hjem uden løn. Og regeringen vil kigge på det efter påske, men det er jo ikke til 1. april, som Dansk Folkeparti foreslår. Så har forældrene betalt i 14 dage for noget, de ikke har fået. Det, mener jeg, er en opgave, vi skal tage på os som lokalpolitikere, siger han og tilføjer, at Folketinget også kun er nået til at have fået udarbejdet en betænkning om sagen.

- I betænkningen står der bare, at hvis der stadig er nødpasning efter påske, vil man tage det op igen. Så det er ikke en beslutning. Der er ikke nogen lov om det, og det er derfor, jeg foreslår det - fordi regeringen ikke vil, siger han.

René Christensen tilføjer, at kommunen jo også på anden vis tager initiativer, der rækker ud over det, der besluttes på Christiansborg.

- Vi har lavet en pakke på 10,5 millioner til erhvervslivet, og på Christiansborg er der vedtaget hjælp for 50 milliarder, påpeger han.


Mærkelig aftale

Simon Hansen fastholder dog sin kritik.

For nok er der ikke vedtaget en lov, men intentionen på Christiansborg er klar nok, når man er enedes om at ville se på det, mener han:

- Det ville jo være en mærkelig aftale at indgå, hvis man ikke ønsker at kigge på det. Som jeg ser det, er det under alle omstændigheder en gratis omgang at stille forslaget i Guldborgsund, når man ved, at der bliver arbejdet med det på Christiansborg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce