cookie-og-privatlivspolitik
Hvis det står til den socialdemokratiske gruppe i byrådet, skal planerne om at anlægge kunstige øer med attraktive boliger midt i farvandet mellem Nykøbing og Sundby droppes.

2

Billeder

Hvis det står til den socialdemokratiske gruppe i byrådet, skal planerne om at anlægge kunstige øer med attraktive boliger midt i farvandet mellem Nykøbing og Sundby droppes.
Foto: Philip Rasmussen

Guldborgsund

S siger nej tak til øer

Socialdemokratiet vil ikke bruge ressourcer på del af kommuneplan
16. maj 2019 kl. 13:15 Af Martin S Poulsen

Annonce

GULDBORGSUND Ideerne om at anlægge kunstige øer i farvandet Guldborgsund og ved Gedser er ikke tanker, der er groet i den socialdemokratiske muld. I den store kommuneplan, der har været i høring og til debat på flere borgermøder gennem hele foråret, har kunstige øer været det store omdrejningspunkt.

I oplægget til kommuneplanen lægges der op til at placere flere mindre kunstige øer med attraktive boliger midt mellem Nykøbing og Sundby. Og ved Gedser er der planlagt at skabe en energiø.

Men øerne får nu et skud for boven af den socialdemokratiske byrådsgruppe. Det sker, efter de seks socialdemokratiske byrådsmedlemmer har nærlæst de indkomne høringssvar.

- Vi var fra starten skeptiske i forhold til at skabe kunstige øer. Efter at have læst høringssvarene fra borgerne er vores skepsis blevet underbygget. Flere høringssvar er betænkelige ved udsigterne til at lave kunstige øer, siger Simon Hansen (S), der er gruppeformand for Socialdemokratiet.

Han forstår godt borgernes skepsis og tilslutter sig den.

- Det er nogle visionære tanker, men kommunens ressourcer kan bruges bedre end på at anlægge øer, siger Simon Hansen, som også er bekymret for, at naturen skal blive påvirket negativt, hvis der bliver anlagt kunstige øer.

- I Guldborgsund er der risiko for, at de kunstige øer vil påvirke vandgennemstrømningen. Og ved Gedser er det ganske enkelt for naturskønt et område, der vil blive ødelagt. Jeg synes, det er en god idé med en energiø, der blandt andet kan rense bundslam, men den skal ligge et andet sted, siger han.

De kunstige øer har været tænkt som fyrtårnsprojekter, der skal lokke private investorer til kommunen. I kommuneplanen står der da også, at det er private investorer, som skal stå for anlæggelsen af de kunstige øer. Alligevel frygter Simon Hansen, at anlæggelsen af øerne vil påvirke kommunens ressourcer.

- Selv om det er private penge og private investorer, som skal stå for anlæggelsen, så vil kommunens medarbejdere uden tvivl skulle bruge meget tid på projektet i form af blandt andet godkendelser til arbejdet. Det er kommunale ressourcer, vi kan bruge bedre på andre projekter, siger Simon Hansen.

Han ser hellere, at kommunen tager fat på at udvikle Ydre Østerbro.

- Det ligger lige for. Anlæggelsen af øerne har et meget langt tidsperspektiv, hvor der ikke bliver bygget de moderne boliger, vi har brug for, hurtigt nok. Det kan bedre lade sig gøre på Ydre Østerbro, hvor det i forvejen er oplagt at skabe et attraktivt byområde. Det er jeg sikker på, at private investorer også kan se det spændende i.

Læs også artiklen "Partier taget på sengen - Socialdemokratiets modstand mod at bygge øer overrasker både Dansk Folkeparti og Venstre" i fredagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce