Annonce
Guldborgsund

S siger nej tak til øer

Hvis det står til den socialdemokratiske gruppe i byrådet, skal planerne om at anlægge kunstige øer med attraktive boliger midt i farvandet mellem Nykøbing og Sundby droppes. Foto: Philip Rasmussen

Socialdemokratiet vil ikke bruge ressourcer på del af kommuneplan

GULDBORGSUND Ideerne om at anlægge kunstige øer i farvandet Guldborgsund og ved Gedser er ikke tanker, der er groet i den socialdemokratiske muld. I den store kommuneplan, der har været i høring og til debat på flere borgermøder gennem hele foråret, har kunstige øer været det store omdrejningspunkt.

I oplægget til kommuneplanen lægges der op til at placere flere mindre kunstige øer med attraktive boliger midt mellem Nykøbing og Sundby. Og ved Gedser er der planlagt at skabe en energiø.

Men øerne får nu et skud for boven af den socialdemokratiske byrådsgruppe. Det sker, efter de seks socialdemokratiske byrådsmedlemmer har nærlæst de indkomne høringssvar.

- Vi var fra starten skeptiske i forhold til at skabe kunstige øer. Efter at have læst høringssvarene fra borgerne er vores skepsis blevet underbygget. Flere høringssvar er betænkelige ved udsigterne til at lave kunstige øer, siger Simon Hansen (S), der er gruppeformand for Socialdemokratiet.

Han forstår godt borgernes skepsis og tilslutter sig den.

- Det er nogle visionære tanker, men kommunens ressourcer kan bruges bedre end på at anlægge øer, siger Simon Hansen, som også er bekymret for, at naturen skal blive påvirket negativt, hvis der bliver anlagt kunstige øer.

- I Guldborgsund er der risiko for, at de kunstige øer vil påvirke vandgennemstrømningen. Og ved Gedser er det ganske enkelt for naturskønt et område, der vil blive ødelagt. Jeg synes, det er en god idé med en energiø, der blandt andet kan rense bundslam, men den skal ligge et andet sted, siger han.

De kunstige øer har været tænkt som fyrtårnsprojekter, der skal lokke private investorer til kommunen. I kommuneplanen står der da også, at det er private investorer, som skal stå for anlæggelsen af de kunstige øer. Alligevel frygter Simon Hansen, at anlæggelsen af øerne vil påvirke kommunens ressourcer.

- Selv om det er private penge og private investorer, som skal stå for anlæggelsen, så vil kommunens medarbejdere uden tvivl skulle bruge meget tid på projektet i form af blandt andet godkendelser til arbejdet. Det er kommunale ressourcer, vi kan bruge bedre på andre projekter, siger Simon Hansen.

Han ser hellere, at kommunen tager fat på at udvikle Ydre Østerbro.

- Det ligger lige for. Anlæggelsen af øerne har et meget langt tidsperspektiv, hvor der ikke bliver bygget de moderne boliger, vi har brug for, hurtigt nok. Det kan bedre lade sig gøre på Ydre Østerbro, hvor det i forvejen er oplagt at skabe et attraktivt byområde. Det er jeg sikker på, at private investorer også kan se det spændende i.

Læs også artiklen "Partier taget på sengen - Socialdemokratiets modstand mod at bygge øer overrasker både Dansk Folkeparti og Venstre" i fredagens Folketidende.

Med Socialdemokratiets udmelding om ikke at støtte anlæggelsen af kunstige øer i Guldborgsund, kommer der efter alt at dømme til at mangle et par brikker for at få puslespillet bag kommuneplanen til at gå op. Foto: Arkiv
  • Hvis det står til den socialdemokratiske gruppe i byrådet, skal planerne om at anlægge kunstige øer med attraktive boliger midt i farvandet mellem Nykøbing og Sundby droppes. Foto: Philip Rasmussen
  • Med Socialdemokratiets udmelding om ikke at støtte anlæggelsen af kunstige øer i Guldborgsund, kommer der efter alt at dømme til at mangle et par brikker for at få puslespillet bag kommuneplanen til at gå op. Foto: Arkiv
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan