cookie-og-privatlivspolitik
Erhvervsminister Simon Kollerup (S).
Erhvervsminister Simon Kollerup (S).
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Guldborgsund

SF går igen til ministeren

Poolhus-udlejning er ren forretning, mener SF Guldborgsund.
26. maj 2020 kl. 21:00 Af Birgitte Grønning

Annonce

BØTØ De kommende poolsommerhuse i Marielyst Ferieby er nok engang havnet på erhvervsminister Simon Kollerups (S) bord.

Det er SF's Trine Torp, der opfordret af SF Guldborgsund igen stiller spørgsmål til ministeren om husene, som Guldborgsund Kommune for nylig har givet Skanlux byggetilladelse til. Baggrunden er, at SF føler sig overbevist om, at poolhusene skal bruges til erhvervsmæssig udlejning, og det vil partiet have stoppet.

- Det er ikke almindelige familier, der køber disse huse. Det er ren forretning med udlejning for øje, så ejerne kan tjene penge på deres investering. Det er fint, hvis folk vil investere og tjene penge på det, men det skal ikke foregå i et sommerhusområde og uden at overholde sommerhusloven, mener SF Guldborgsunds Lene Hatt, som har studeret salgsmaterialet fra Skanlux (se også artiklen herunder).


Ikke for normale familier

Hun hæfter sig blandt andet ved salgsmaterialets beregninger på slitage i poolhusene.

- Det er jo ikke almindelige familier, der køber et totalt møbleret sommerhus og sætter penge af til at udskifte møblerne og inventaret løbende, mener Lene Hatt.

Ministeren bliver af Trine Torp blandt andet bedt om at vurdere Skanlux' resultatbudget i salgsmaterialet for poolhusene og forholde sig til, hvordan investeringsoverskuddet harmonerer med, at erhvervsmæssig udlejning er forbudt ifølge sommerhusloven - med mindre man har tilladelse fra Erhvervsstyrelsen.

Erhvervsstyrelsen har tidligere i år givet påbud til ejere af andre store sommerhuse i nordsjællandske Asserbo, hvor styrelsen mener, at der foregår erhvervsmæssig udlejning.

I efteråret 2019 modtog Guldborgsund Kommune i forbindelse med en nabohøring forud for byggeriet i Marielyst Ferieby et brev fra Erhvervsstyrelsen, som gør kommunen opmærksom på dens pligt til at indberette til styrelsen, hvis kommunen har viden om virksomhed, der overtræder sommerhuslovens regler om erhvervsmæssig udlejning.

Peter Bring-Larsen (G), formand for teknik, miljø og ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune, sagde i efteråret, at han regner med, at ejerne af de nye sommerhuse i Marielyst Ferieby overholder sommerhusloven.

Den holdning har han stadig efter at have læst salgsmaterialet fra Skanlux.

- Det er en helt normal salgsopstilling som alle andre. Desuden er det Erhvervsstyrelsens ansvar at holde øje med, om loven overholdes, siger Peter Bring-Larsen og tilføjer:

- Det er ikke ulovligt at leje sit sommerhus ud. Jeg har tiltro til, at folk overholder loven, og ser ikke som Lene Hatt bussemænd overalt. Længere er den sådan set ikke.

Det er ikke en holdning, Lene Hatt giver meget for.

- Peter-Bring Larsen har en lidt naiv tilgang til verden, mener hun og efterlyser, at Guldborgsund Kommune tager sin pligt til at indberette overtrædelser mere alvorlig.

- Mit håb og min forventning er, at erhvervsministeren vil indskærpe denne pligt overfor Guldborgsund Kommune, siger Lene Hatt, som også gerne ser en stramning af sommerhusloven, så den bliver ulovligt at udleje længere end fire uger ad gangen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Skanlux.

Læs artiklen "En brugbar investering" i tirsdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce