cookie-og-privatlivspolitik
Der hilses velkommen hos skipper Mikael Andersen i forhold til de kommende etiske retningslinjer omkring havturisme. Hos Nysted Sælsafari har der længe været fokus på at opføre sig passende over for de lokale sæler.
Der hilses velkommen hos skipper Mikael Andersen i forhold til de kommende etiske retningslinjer omkring havturisme. Hos Nysted Sælsafari har der længe været fokus på at opføre sig passende over for de lokale sæler.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Sælsafari med sælhensyn

Nye etiske retningslinjer omkring havturisme hilses velkommen.
12. juli 2020 kl. 17:45 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SYDØSTLOLLAND Det er populært at tage på sæl- og marsvinsafari i de danske farvande - herunder også med udgangspunkt i Nysted.

Faktisk er det blevet så populært, at der ifølge Miljøstyrelsen er brug for et sæt etiske retningslinjer omkring den stigende havturisme, således at havdyrene ikke generes.

Det kunne man forleden læse om hos DR, og denne nyhed nåede også forbi skipper Mikael Andersen fra "Drost". Sidstnævnte turbåd er som bekendt det lokale tilbud om en sejlende oplevelse til den lokale sælbestand på havet syd for Nysted, og her blev der taget godt imod udsigten til de kommende etiske retningslinjer.


En god idé med regler

- Det er en god idé med de nye regler. Vi kontaktede for mange år tilbage Naturstyrelsen for at sikre, at vi overholdt alle krav, og vi fik dengang for fem år siden lavet en aftale omkring, hvordan man gør i forhold til vores sælsafari. Siden har der været arrangeret møde, hvor alle har kunnet komme til orde i forhold til at planlægge ture til sælerne, så vi ikke generer dem. Så man kan godt sige, at vi er lidt på forkant i forhold til de her nye etiske retningslinjer for havturisme, fortæller skipper Mikael Andersen fra Nysted Sælsafari.


Sælsafari populært

På nystedsealsafari.com kan man finde meget mere om den lokale sælsafari, og den vej er der blevet klikket i stor stil oven på corona-krisen.

Der er således masser af gang i sælsafarien igen med udsolgt mange dage frem lige pt. Men hver gang der ikke er for meget blæsevejr, bliver der sejlet ud til sælerne. Og hos Nysted Sælsafari hver gang med en forlængst "hjembragt" certificering fra Naturstyrelsen samt op til 12 sælturister med ombord.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce