Annonce
Guldborgsund

Sætter en stopper for ballademagere i nattelivet

Politikommissær Danny Møller har delt plakater ud til byens restauratører om initiativet. Plakaterne kan fremover ses ved indgagen til diskoteker, barer og restauranter. Foto: Anders Knudsen

Politi og restauratører samarbejder om tryghedsskabende initiativ.

Politiets døgnrapport taler sit eget tydelige sprog: Det går vildt for sig i Nykøbings natteliv. Ofte lidt for vildt for sig. Slagsmål, trusler om vold, åbenlyst salg af stoffer og provokerende opførsel fra de samme personer, der weekend efter weekend skaber utryghed.

- Vi oplever for tiden en tendens til, at en række personer har en meget utryghedsskabende adfærd i nattelivet. Det er et udpræget problem i Nykøbing, siger politikommissær Danny Møller fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Men nu skal det være slut. Derfor iværksætter politiet i samarbejde med restauratørerne i Nykøbing og resten af Guldborgsund Kommune et initiativ, der skal holde uromagerne væk fra diskoteker, værtshuse, cafeer og andre restaurationer. Initiativet, der hedder "Trygt Natteliv", går ud på at gøre nattelivet til hermetisk lukket land for personer, der har tilknytning til bander, rockere og andre utryghedsskabende grupper. Personer med tilknytning til disse grupper vil fremover blive afvist - om nødvendigt med politiets hjælp - ved døren til byens restaurationer.

- Problemet med utryghedsskabende adfærd er størst i Nykøbing, men vi har valgt at brede initiativet ud til hele kommunen, så disse personer ikke tager til for eksempel Marielyst om sommeren for at skabe utryghed der, siger Danny Møller, der har været rundt til over 30 restaurationer for at uddele en plakat, der gør opmærksom på, at restaurationen er med i samarbejdet.

Restaurationer har i forvejen som udgangspunkt lov til at nægte personer adgang uden begrundelse. Danny Møller tror, at en samlet indsats mod de utryghedsskabende personer vil gøre det nemmere for den enkelte restauration at sige nej til uønskede gæster.

- Nu står resturatørene samlet for at holde disse personer væk fra nattelivet. Det giver en styrke til den enkelte restauration at sige nej til en person, fordi vedkommende ikke bare kan prøve lykken et andet sted. De bliver bortvist fra alle de samarbejdende restaurationer. Når alle restauratørene står sammen, er der mindre frygt for, at repressalier rammer en bestemt beværtning, siger Danny Møller.

For en række personer er det altså slut med at gå i byen i Nykøbing eller på Marielyst. Hvis man er kendt af politiet for utryghedsskabende adfærd, er stort set alle nattelivets døre fremover lukkede.

- Man behøver ikke være dømt. Det er nok, hvis man er kendt for dårlig adfærd og for at have tilknytning til visse grupperinger, siger Danny Møller.

Han understreger dog, at man ikke er udelukket fra nattelivet i al evighed. Når politiet vurderer, at en person ikke længere har tilknytning til for eksempel rockermiljøet, kan dørene til nattelivet åbnes igen.

Hos Horesta, der er brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, bakker man op om initiativet.

- Det skal være trygt at bevæge sig ud i byen, uanset om det er på et af Nykøbings spisesteder, beværtninger eller i nattelivet. Derfor kan jeg kun støtte op om initiativet. Ideen med at stå sammen og allerede ved indgangen skilte med, at uromagere bliver afvist, er et rigtigt godt værktøj. Jeg ser frem til at høre nærmere om effekten. Uromagere skal vide, at de skaber utryghed og er uønskede i det offentlige rum, siger Allan Kjær Hansen, der er formand for Horesta i Region Sjælland.

I blandt andet Kalundborg og Horsens har politiet indført lignende ordninger i henholdsvis 2014 og 2013. I begge byer er den oplevede tryghed steget blandt gæsterne i nattelivet.

  • Politikommissær Danny Møller har delt plakater ud til byens restauratører om initiativet. Plakaterne kan fremover ses ved indgagen til diskoteker, barer og restauranter. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt