cookie-og-privatlivspolitik
Christine Hornstrup farver Melanie Lunds hår i Ungt Hår, mens Betina Telvig kigger med.

6

Billeder

Christine Hornstrup farver Melanie Lunds hår i Ungt Hår, mens Betina Telvig kigger med.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Saksen er rødglødende

Der er travlt hos de lokale frisører efter genåbningen.
07. april 2021 kl. 15:00 Af Andreas Johansen

NYKØBING Tirsdag formiddag, nogle steder allerede morgen, blev de første langhårede kunder friseret hos de lokale frisører. Men arbejdet med at arrangere den storstilede genåbning startede for de fleste ikke bare på dagen, men flere uger før, genåbningen af frisørerhvervet blev en realitet.

- Jeg har simpelthen haft min arbejdstelefon med hjemme hele påsken. Folk har i deres iver for at blive klippet nok glemt, at der egentlig har været en del dage, hvor vi normalt har fri. Men jeg har taget imod opkald fra en masse glade kunder, der glædede sig til at blive klippet, lyder meldingen fra Betina Telvig, der lige har tid til en kort snak mellem den linde strøm af kunder, der troligt viser deres vaccinepas ved indgangen.

Hun melder om, at der allerede på nuværende tidspunkt er op mod halvanden måneds ventetid på større klip- og farvninger, men at man i gåseøjne "kun" skal vente en måned på en almindelig klipning.

Den samme melding møder Folketidende flere steder i byen. Der er knapt tid til at snakke med journalister, for mængden af mennesker, der skal have flyttet ørerne, er helt enorm. Heldigvis er det noget, der skaber glæde hos frisørerne.

- Jeg kan godt mærke, at der er et stort tryk på, det er klart. Jeg har måttet lægge ekstra timer ind, så folk kan nå at blive klippet indenfor en rimelig mængde tid, men jeg går ikke og keder mig, forklarer Camilla Berner, Salon Berner, mens der lige er et par minutters ventetid i en hårfavning.

Annonce

Håndværket sidder heldigvis stadig i fingrene - det er lidt, som når man har lært at køre på cykel, forklarer Camilla Berner, det sidder i kroppen. Udover at det er rart for slunkne pengekasser, at der igen kommer nogle kunder i butikken, er der også en glædelig sidegevinst:

- Man savner at snakke med folk. Så det er rigtig rart at have den mulighed også.

Udover at der stadig sprittes af, så er "coronapasset" den største forandring. Men den tackler kunderne heldigvis flot.

- De fleste har printet deres ud, så hvis systemet ikke virker, så kan de alligevel blive klippet. Indtil videre har det virket fint, er meldingen tirsdag fra Salon Berner.

Læs også artiklen "Glædens dag for frisører og massører: Fyldte kalendere i lang tid fremover"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE