cookie-og-privatlivspolitik
Beboere ved Skørringe Gods er bange for, at fremtiden byder på meget større møller end denne. Derfor er de gået sammen med beboere ved Vennerslund.
Beboere ved Skørringe Gods er bange for, at fremtiden byder på meget større møller end denne. Derfor er de gået sammen med beboere ved Vennerslund.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Samarbejde mod møller

To grupper på Nordfalster vil sammen tjekke rapporter med mere.
01. juni 2020 kl. 06:34 Af Bjarne Arildsen

Annonce

NORDFALSTER De to lokale grupper, som bekæmper store vindmøller på Nordfalster, vil hjælpe hinanden med at tjekke op på rapporter og lignende.

Det fremgår af en mail, som Henning Abildgaard fra gruppen Stilhedtak ved Skørringe har sendt til Folketidende.

Sammen med Ikke i Vores Guldborgsund, der er imod store vindmøller ved Vennerslund, meddelte gruppen forleden, at man havde indgået et samarbejde.

Nu gøres samarbejdet konkret.


Tjekker rapporter

- Vores samarbejde går ud på at hjælpe hinanden med at tjekke op på miljørapporter og konsekvensvurderinger, siger Henning Abildgaard fra Stilhedtak.

De to grupper vil også skrive til byrådets medlemmer om mangler og fejl i rapporterne, fordi man ikke mener, at direktionen i Guldborgsund Kommune gør byrådet opmærksomme på dem.

Desuden siger grupperne, at hele Eskilstrup kommer i en nærzone til kæmpevindmøller, hvis de to energiprojekter ved Skørringe og Vennerslund bliver ført ud i livet.

- Man kan frygte, at hele området bliver fravalgt af børnefamilier, og det kan føre til en lukning af Eskilstrup Skole, skriver Henning Abildgaard til Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce