cookie-og-privatlivspolitik
Frederik Birch Hansen og Simon Falkencrone har brugt mange timer på deres cykler for at samle de mange tusinde ind til kampen mod kræft.

3

Billeder

Frederik Birch Hansen og Simon Falkencrone har brugt mange timer på deres cykler for at samle de mange tusinde ind til kampen mod kræft.
Foto: Andreas Johansen

Guldborgsund

Samler tusindvis af flasker

To skoledrenge har pantet tusindvis af dåser og flasker i kampen mod kræft.




19. oktober 2021 kl. 17:20 Af Andreas Johansen

SAKSKØBING - Jeg orker faktisk ikke engang at vide, hvor mange timer vi har brugt på det her. Jeg havde måske troet, at vi ville samle 2.000 kroner ind, men det fik jeg ikke helt ret i, forklarer Simon Falkencrone, der lige er blevet færdig med at hælde hundredvis af dåser og flasker i den nærmeste pantautomat.

Projektet startede som en pludselig indskydelse for lige godt en måned siden. Simon har ad flere omgange haft canceren inde på livet, og selv om han går i 8. klasse, er det ikke en undskyldning for ikke at bidrage med det, han nu kan.

Derfor tog han fat i sin bedste ven, Frederik Birch Hansen, og gik i gang med at spørge folk i Sakskøbing, om de måtte få deres tomme pantflasker.

Det viste sig, at de to unge mænd pludselig fik en hel del at se til. Så meget, at de har fået lidt hjælp fra deres respektive forældre for at klare al den pant, de pludselig fik lov til at afhente rundt omkring i byen.

- Vi blev nødt til at hjælpe lidt til. De kunne ikke have alle de flasker på deres cykler, så vi har været ude at lægge sæderne i bilen ned, forklarer Jeanette Elna Olsen, mor til Simon.

Annonce

I tusindvis

En dåse giver én krone i pant, en halvlitersflaske halvanden, og en af de store giver tre kroner.

Hvis man regner ud, hvor mange dåser og flasker de driftige drenge har haft i hænderne for at indsamle de mange penge, de har nået i skrivende stund, er det lige før, man bliver svimmel.

8.203 kroner er der mandag eftermiddag indsamlet. Langt størstedelen kommer fra pant, men enkelte har sendt pengene direkte til en af de to indsamlere via Mobilepay.

- Bare i dag pantede vi for 1.120 kroner! Det er mange flasker og dåser, forklarer Simon Falkencrone.

Målet er 10.000 kroner. De er allerede blevet lovet, at hvis de ender under, skal der nok blive spædet til fra en generøs donor.

Annonce

Det store show, drengene har som mål, er "Knæk cancer" på Tv2. Det er 30. oktober.

Overalt de kommer, bliver de mødt med roser og smil.

- Uanset hvor jeg har været, har folk sagt, at det var flot af os. At det var en god ide, vi havde fået, forklarer Simon.

Frederik er enig.

- Jeg har endda været i Maribo for at hente noget, tilføjer han.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Fejø skole står til lukning 07. december 2021 kl. 22.38

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

Annonce

ANNONCE