cookie-og-privatlivspolitik
Ifølge den foreliggende plan skal Østre Skole (billedet) og Lindeskovskolen samles, men fysisk være opdelt på to adresser. Venstre åbner nu for én samlet placering.
Ifølge den foreliggende plan skal Østre Skole (billedet) og Lindeskovskolen samles, men fysisk være opdelt på to adresser. Venstre åbner nu for én samlet placering.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Samlet skole under ét tag

Venstre åbner for fysisk at samle to Nykøbing-skoler.
20. maj 2019 kl. 17:00 Af Martin S Poulsen

Annonce

NYKØBING - Vi vil have en hel skole. Byg en ny eller saml skolen i Østre Skoles bygninger. Hvis det ikke kan lade sig gøre så vent med sammenlægningen.

Opfordringen kan læses i Folketidende lørdag og kommer fra Erik Leth, der er formand for forældrestyregruppen på Østre Skole. Baggrunden er den forestående sammenlægning af Østre Skole og Lindeskovskolen.

Også Østre Skoles skolebestyrelse med formand Henrik Jensen i spidsen efterlyser svar fra politikerne. I et åbent brev kræver skolebestyrelsen svar på, hvordan sammenlægningen skal foregå.

Især udsigten til, at de to skoler efter en sammenlægning fortsat skal være fysisk opdelt med indskolingen på Lindeskovskolen og udskolingen på Østre Skole, er et ømt punkt i debatten.

Nu åbner Venstre i Guldborgsund Kommune op for, at de to skoler også fysisk placeres under ét tag som foreslået af forældre og skolebestyrelse på Østre Skole.

- Vi har fra Venstres side tidligere foreslået at lukke Lindeskovskolen, men det forslag stod vi alene med, siger Ole K. Larsen (V), der er anden viceborgmester i Guldborgsund Kommune.

Han er åben overfor at samle de to skoler på én adresse.

- Venstre ser gerne alle elever fra de to skoler på én matrikel, hvis det er praktisk muligt. Vi lytter meget gerne, hvis andre har løsningsforslag, som vi ikke har tænkt på - vi kommer ikke med en færdig løsning, men vi kommer med en opgave, som vi skal løse i fællesskab, siger Ole K. Larsen.

Han mener ikke, at status quo med to adskilte skoler er en farbar vej, hvis integrationen skal lykkes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

Annonce