cookie-og-privatlivspolitik
Regionsrådet diskuterer i disse dage budgettet for 2020, som vil få indflydelse på Nykøbing F. Sygehus. Der er flere penge at rutte med næste år, lyder budskabet.
Regionsrådet diskuterer i disse dage budgettet for 2020, som vil få indflydelse på Nykøbing F. Sygehus. Der er flere penge at rutte med næste år, lyder budskabet.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Scanninger til gravide på vej tilbage til Nykøbing

Der er flere gode nyheder for Nykøbing i regionens 2020-budget. Men også en mulig besparelse på 89 millioner kroner.
09. oktober 2019 kl. 15:43 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Der er flere forbedringer på vej til Nykøbing F. Sygehus, når man læser budgetudkastet 2020 for Region Sjælland igennem.

Blandt andet kan gravide kvinder fra Lolland og Falster igen få tilbudt scanninger på Nykøbing F. Sygehus frem for at skulle til Slagelse Sygehus. Scanningerne blev tidligere tilbudt på Næstved Sygehus, men siden blev det helt rykket til Slagelse.

- For at sikre et nært sundhedstilbud vil Næstved- Slagelse-Ringsted Sygehuse etablere et tilbud om graviditetsscanninger på Nykøbing F. Sygehus to dage ugentligt, fremgår det af budgettet.

Der afsættes 1,7 millioner kroner i 2020 til initiativet.

Nykøbing F. Sygehus nævnes også direkte i forbindelse med en fritvalgsmenu. Køkkenet i Slagelse er i gang med en ombygning og leverancerne herfra er planlagt til at overgå til "fritvalgsmenu" fra november 2019. For Nykøbing F. Sygehus og Psykiatrien i Vordingborg vil det gælde fra 1. januar 2020 og betyder, at patienterne får flere valgmuligheder i forhold til deres mad. Både hvad angår menuvalg og tidspunktet for, hvornår man har lyst til at spise.

- Formålet er, at alle patienter får og spiser velsmagende og veltilberedt mad i tilstrækkelige mængder under indlæggelse på regionens sygehuse, lyder det i budgetudkastet.

Budgettet for 2020 blev mandag førstebehandlet af regionsrådet og mødte til en start kritik fra Dansk Sygeplejeforbund. I udkastet foreslår embedsfolkene nemlig besparelser for 89 millioner kroner, hvis det hele skal stemme.

- Udviklingsplanen indebærer, at der i 2020 skal gennemføres besparelser for yderligere 89 millioner kroner i forhold til de besparelser, der blev gennemført i 2019. I sammenhæng med et krav om budgetoverholdelse kan det betyde, at visse enheder skal gennemføre nye personalereduktioner for at sikre balance, står der i budgettet.

Men ifølge TV2 Øst skyndte regionsrådsformand Heino Knudsen (S) sig at understrege, at budgetforslaget ikke er politisk behandlet endnu.

- Når jeg kigger på den samlede tilførsel i vores budget, så er det ikke færre hænder, vi kan se frem til. Tværtimod. Der er over 200 millioner mere at gøre godt med. Når administrationen skriver, som den har gjort, så handler det om mindre tilpasninger i en organisation med 18.000 ansatte. Jeg ser ikke nogen større fyringsrunder for mig, forsikrede regionsrådsformanden.

Politikerne fortsætter med de egentlige forhandlinger i de kommende dage. Budgettet andenbehandles fra 28. oktober og forventes at kunne blive vedtaget 4. november.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce