cookie-og-privatlivspolitik
Spørgsmålet er, om det er for sent at ændre Banedanmarks beslutning.
Spørgsmålet er, om det er for sent at ændre Banedanmarks beslutning.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Sejlklubber: En sen høring om klapbro

Banedanmark meldte åbningstider ud for klapbro i vinter. Først nu høres sejlklubber.
25. juni 2021 kl. 10:10 Af Margit Olsen

GULDBORGSUND Sejlklubber og andre berørte parter har nu endelig fået mulighed for at kommentere på beslutningen om nye åbningstider for klapbroen i Nykøbing.

Det sker dog lang tid efter, Banedanmark meldte ud, at arbejdet med jernbanen over Frederik IX's Bro i Nykøbing kom til at betyde, at klapbroen i en længere periode kun kunne åbnes i weekenderne for sejlere og derefter lukkes helt i en periode, som stadig var en del af sejlersæsonen.

Helt tilbage i vinter kom beskeden via transportminister Benny Engelbrecht (S) på vegne af Banedanmark i en orientering til forligspartierne bag aftalen om den faste Femern Bælt-forbindelse, at broklappen over Frederik IX's Bro i Nykøbing ville klappe i, inden sejlersæsonen var slut på grund af arbejde på broen.

Den beslutning betød, at broen kun kan åbne for gennemsejlinger i weekenderne i august.

De lokale sejlklubber fik dog overbevist Banedanmark om, at der også kunne åbnes nogle hverdage i slutningen af august i forbindelse med en kapsejlads.

Annonce

Men derefter er planen, at der lukkes totalt for gennemsejling fra 1. september til midten af december i år.

Både lokale politikere og sejlklubber har siden forsøgt at få Banedanmark i tale om en ændring af tidspunktet for arbejdet på broen, så det ikke berører sejlersæsonen mere end højst nødvendig.


Nemt at løse udfordringer

Endelig 1. juni modtog sammenslutningen af sejlklubberne i Guldborgsund - SIG - en e-mail fra en konsulent hos Rambøll, der er trafikal rådgiver for Banedanmark, om at man kan indsende kommentarer til beslutningen om den midlertidige brolukning.

- Vi har nu indsendt et svar, hvor vi grundigt forklarer, at de tekniske udfordringer med hensyn til åbning af broklappen, der vil være under arbejdet på broen, som Banedanmark mener, der er, givetvis meget nemt kan løses, siger John Kildsgaard, som er formand for Bådklubben Guldborgsund - og i øvrigt ansat i DSB.

- Banedanmark mener, at der under arbejdet på broen skal sendes to ansatte fra Ringsted til Nykøbing, hver gang broen skal åbnes, for manuelt at hjælpe med at åbne broen. Den ene skal kontrollere, at den anden gør det rigtigt. Men vores research peger på, at det ikke er nødvendigt, da det tekniske styresystem ikke nødvendigvis behøver blive koblet helt fra. Og derudover er der jo også en brovagt på broen konstant, siger John Kildsgaard.

Annonce

Rambøll samler nu indkomne kommentarer sammen i begyndelsen af juli og færdiggør derefter en rapport til Banedanmark.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE