cookie-og-privatlivspolitik
Sakskøbing Skole får som resten af de lokale skoler, der endnu ikke har det, et solcelleanlæg.
Sakskøbing Skole får som resten af de lokale skoler, der endnu ikke har det, et solcelleanlæg.
Foto: Mikkeline Heiberg/arkiv

Guldborgsund

Skoler får solcelleanlæg

Dispensation fra lovgivning kan lette etablering af solcelleanlæg.
10. april 2021 kl. 06:06 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Solcelleanlæg er på vej til skoler og institutioner i Guldborgsund Kommune. Det vedtog et enigt økonomiudvalg tirsdag.

De kommende måneder har staten givet mulighed for dispensation til, at kommuner kan lave solcelleanlæg ved kommunale ejendomme uden at skulle danne et selskab til formålet. Det letter processen, og Guldborgsund Kommune vil derfor etablere solcelleanlæg på tagene af de fire af kommunens 12 folkeskoler, der endnu ikke har det.

Det gælder Sydfalster Skole/Byens Hus, Sakskøbing Skole, Nordbyskolen og Møllebakkeskolen. Modsat andre skoler fik de ikke solceller, inden kravet om selskabsdannelse blev indført for år tilbage.

Desuden laves der anlæg på en-tre lokale daginstitutioner. Mulighederne er Kaninbjerget, Nordstjernen, Firkløveren eller Grønnegården i Nykøbing eller Krummerne i Sakskøbing.

Anlægget kan være på op til 216 kilowatt i alt, og kommunen har af Energistyrelsen fået lov til at fordele disse ud på flere mindre anlæg.

Annonce

Udgifterne vil ifølge administrationens oplæg stå i to millioner kroner. Disse findes via midlerne, der er afsat til energioptimering i kommunen i 2022.

Teknik-, miljø- og ejendomsudvalget sagde på dets møde i februar god for projektet.

Dispensationsordningen kræver, at anlæggene skal installeres senest 18. august i år. Derfor er der ifølge administrationen brug for en hurtig beslutningsproces.

Arbejdet med et udbud, beregninger af rentable solcelleanlæg på de aktuelle ejendomme, besigtigelse af tage foruden selve installationen af anlæggene med mere skal altså kunne klares i løbet af de kommende knap fem måneder.

John Brædder (G), der er formand for økonomiudvalget, mener, at det er realistisk at nå og glæder sig over, at kommunen på den måde yderligere kan bidrage til den grønne omstilling.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE