cookie-og-privatlivspolitik
Der har vist sig at være behov for flere ruminddelinger og toiletter på den ny Østerbroskole end forventet. Det skyldes, at flere børn og medarbejdere end ventet vil få deres dagligdag der.
Der har vist sig at være behov for flere ruminddelinger og toiletter på den ny Østerbroskole end forventet. Det skyldes, at flere børn og medarbejdere end ventet vil få deres dagligdag der.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Skolerenovering i stor budgetoverskridelse

Skolens popularitet og deraf følgende krav til flere lokaler er en af grundene til budgetoverskridelse på næsten fem millioner.
07. august 2020 kl. 19:30 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Renoveringen af den tidligere Lindeskovskolen, der fra første skoledag mandag hedder Østerbroskolen efter sammenlægningen med Østre Skole, har vist sig at blive væsentligt dyrere end ventet.

Det oprindelige budget på 30 millioner kroner overskrides med 4,9 millioner, svarende til 16 procent. Det har nødvendiggjort et tillæg til andelsbevillingen, og det ærgrer borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder (G).

- Men så kan vi se frem til en skole, der er helt up to date og næsten som ny, og der er noget nær optimale rammer for de to skoler, der skal smelte sammen her, siger han og fortsætter:

- Og vi ved fra andre sager, at når vi renoverer ting, så dukker der noget op undervejs, der skal til for at sikre de bedst mulige forhold. Det har vi valgt at imødekomme, så skolen også på de indre rammer får en god start.


Flere elever end ventet

Overskridelsen af budgettet kommer ikke som noget chok for politikerne, tilføjer formand for børn, familie og uddannelsesudvalget Simon Hansen (S).

- Vi var orienteret om politisk, at det kunne være, at de 30 millioner ikke holdt, da der var nogle ting, der var dyrere end først antaget, siger han.

De dele af renoveringen, der er årsag til budgetoverskridelsen, blev fundet ved en sidste gennemgang af skolen.

Blandt de dyreste punkter er renovering af gulve samt brandvægge. Men der er også positive årsager til, at renoveringen nu bliver dyrere end budgetteret.

Den seneste opgørelse viser således, at der på skolen bliver tre klasser på seks af årgangene samt to klasser på fire af årgangene, mens der forventes en samlet medarbejderstab på 95-100 personer.

Både elev- og medarbejdertal er større, end bygningen oprindeligt var indrettet til, hvilket betyder, at der har været brug for flere toiletter og lokaler.

Baggrunden er, at kun 26 elever fra skoledistriktet ikke kommer til at gå på skolen, enten fordi de er fraflyttet, eller fordi forældre har valgt at sætte dem i en anden skole. Og det er mindre end forventet, fortæller John Brædder.

- Ud fra den turbulens, der har været omkring sammenlægningen, troede vi, at der var flere, der fravalgte skolen. Men elever og forældre har sagt, at det nu er det her, vi skal prøve, og bakker op om projektet, og det, at elevtallet bliver større end ventet, er vi selvfølgelig rigtig glade for, siger han, mens Simon Hansen supplerer:

- Det er meget positivt, at forældre gerne vil bruge den, og at det ikke er en større andel, der vælger noget andet.


Alle kan arbejde i fred

De 4,9 millioner kroner ekstra tages fra likvide midler i kommunen, og John Brædder regner ikke med, at der bliver yderligere budgetoverskridelser.

Renoveringen, der længe har været i gang, fortsætter ind i efteråret, da alle eleverne, som tidligere beskrevet i Folketidende, ikke kommer til at indtage skolen på samme tid.

Når der mandag er første skoledag i det nye år, vil udskolingen og mellemtrinnet samles på den tidligere Østre Skole, da den røde og den grønne bygning, som de skal være i i fremtiden på Østerbroskolen, endnu ikke står klar.

Dermed kan den forestående ombygning og renovering foregå uden unødvendig forstyrrelse af hverken elever eller håndværkernes arbejde.

Indskolingen vil derfor som den eneste være at finde på den nye Østerbroskole allerede fra mandag. De øvrige klassetrin ventes at gøre dem selskab til vinter.

Ekstrabevillingen er godkendt i såvel børn, familie og udannelsesudvalget som økonomiudvalget, der havde punktet med på sit møde i tirsdags. Byrådet ventes at godkende det endeligt på sit møde torsdag i næste uge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce