cookie-og-privatlivspolitik
Skoleleder Carsten Berger Pedersen er begejstret for resultatet af første fase af renoveringen, der stod klar i oktober, og håber, at den igangværende fase kan leve op til den.

6

Billeder

Skoleleder Carsten Berger Pedersen er begejstret for resultatet af første fase af renoveringen, der stod klar i oktober, og håber, at den igangværende fase kan leve op til den.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Skolerenovering skrider fint frem

BILLEDSERIE: Østerbroskolens nyrenoverede bygninger ventes at stå klar i marts.
21. januar 2021 kl. 08:15 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Renoveringen af Østerbroskolens bygninger går efter planen.

Det fortæller skoleleder Carsten Berger Pedersen om arbejdet, der har stået på siden i sommer, og som står i omkring 30 millioner kroner.

Arbejdet sker i forbindelse med sammenlægningen af Østre Skole og Lindeskovskolen på sidstnævntes adresse. Siden oktober har håndværkerne været i gang med det, der har været kendt som grøn og rød blok og fremover vil hedde mellemtrin og udskoling, samt med faglokaler.

- De har mere eller mindre afsluttet nedrivningen af det, der skulle fjernes, før der skulle nyt op, og mange steder er de langt med opbygningen, siger lederen og fortsætter:

- I grøn blok er der nivelleret underlag, så man er klar til at lægge nyt gulv derinde, der er spartling i gang, så maling kan begynde at komme på væggene, og i både rød og grøn blok er der nogle steder lavet nye lokaler ved at flytte væggene.

Annonce

Det skyldes stigningen i elevtal med sammenlægningen, men det betyder ikke, at eleverne bliver klemt i lokalerne, mener lederen:

- Der vil selvfølgelig være nogle lokaler, der er blevet en smule mindre, men de elever, der kommer fra den tidligere Østre Skole, vil opleve, at de får større lokaler, end de har været vant til. Nogle lokaler er dobbelt så store, som de var på Østre Skole, så på den måde er det rigtig positivt.

Der kan komme lidt pres på depotrum, mener han, ligesom personalet skal finde sig til rette i administrationsdelen, der skal huse flere ansatte end hidtil.

Derudover er et nyt musiklokale under opbygning, hvis vægge og gulv lydisoleres, så der kan være undervisning ved siden af også, madkundskabslokalet får udskiftet al inventar, ovn, køleskab og kogeøer, og der er etableret en ny legeplads med redskaber for op mod 750.000 kroner.

I oktober stod indskoling og administration, personalerum og naturfag, der udgjorde første fase af renoveringen, klar. Resten af renoveringen skulle stå klar i uge 11, og det ser ud til at holde.

Annonce

Elever og inventar fra den tidligere Østre Skole skal derefter flyttes dertil, men det ser ud, som om at alle elever får deres gang på den nye skole fra uge 12.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE