cookie-og-privatlivspolitik
Knap to uger efter dødsulykken på E55 i august besøgte transportminister Benny Engelbrecht stedet.
Knap to uger efter dødsulykken på E55 i august besøgte transportminister Benny Engelbrecht stedet.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Skuffelse over ministersvar om E55

Der er ikke udsigt til en løsning på E55 på hverken kort eller lang sigt.
21. september 2020 kl. 06:32 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING René Christensen (DF) har nu modtaget svar fra transportminister Benny Engelbrecht (S) på de spørgsmål, han stillede som følge af den seneste dødsulykke på rute E55. Og svaret er nedslående, mener han.

- Jeg er så skuffet over ministeren, for vi havde en god debat, da han besøgte strækningen. Og i løbet af de 20 minutter, vi stod der, skete det to gange, at en bil overhalede, så tre biler kørte ved siden af hinanden.

Et af René Christensens spørgsmål lød, hvornår regeringen vil igangsætte arbejdet med opgraderingen af E55 fra motorvejen til Nykøbing.

Og til det har ministeren svaret, at Rådet for Sikker Trafik har igangsat hastighedskampagnen "Sænk farten", der kører i tre uger.

- Kampagnen er blevet udvidet til også at dække Gaabensevej, hvor den forfærdelige dødsulykke skete. Formålet med kampagnen er lokalt at øge trafikanternes opmærksomhed på egen hastighed og kørsel, lyder det.

Det overrasker René Christensen, der sidder i byrådet i Guldborgsund og i Folketinget som finansordfører for Dansk Folkeparti, at det er ministerens ønske om en løsning på kort sigt.

- Det var slet ikke det, vi talte om under mødet. Jeg var enormt fortrøstningsfuld. Især fordi han havde taget en repræsentant fra Vejdirektoratet med. De små blå skilte med Sænk Farten har man set så mange gange før, og de er nærmest blevet en del af vejbilledet. Jeg ved godt, at han ikke kan lægge asfalt lige med det samme, men jeg havde forventet lidt mere.

Men det er ikke engang det værste, tilføjer han.

I et af svarene fra ministeren kan man læse følgende: "Det er min klare ambition at forhandle en bred aftale om de fremtidige investeringer i infrastruktur, hvor klima- og miljøhensyn i langt højere grad tænkes ind. Den egentlige prioritering af konkrete emner og projekter afhænger dog naturligvis af, hvad aftaleparterne kan opnå enighed om".

Og det kan i René Christensens ører kun læses som, at ministeren ikke ønsker at bruge milliarder på en ny omfartsvej til Nykøbing.

- Når der på et tidspunkt skal prioriteres penge til veje i landet, risikerer vi, at denne strækning slet ikke prioriteres. Men det handler ikke kun om selve vejen. Det handler også om udviklingen af Guldborgsund. For det betyder, at varerne kan flytte sig hurtigere, når der ikke er lange køer som om morgenen. Derudover mener jeg, at ministeren står med et stort ansvar, hvis vi oplever endnu en dødsulykke på den vej, siger han.

Læs også: Minister besøgte ulykkesramt strækning

Læs også: To dræbt i ulykkeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce