cookie-og-privatlivspolitik
Marielyst Torv set fra luften i uge 41 - 2021
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Skuldersæsonen er blevet mere travl

Udlejere af sommerhuse har haft et godt efterår og kan se frem til en næsten udsolgt efterårsferie
18. oktober 2021 kl. 10:05 Af Anne Katrine Petersen

MARIELYST Hvis man trænger til at få støvet sit tyske lidt af, skal man bare tage til Marielyst Torv, der i øjeblikket vrimler med tyskere. De tyske delstater har lagt efterårsferie i kalenderen fra uge 40 til uge 43. Og generelt kan cheferne på både Dancenter, Novasol og Sol & Strand bekræfte en tendens. Skuldersæsonen er ved at blive temmelig bredskuldret. Uge 42 er dog stadig kronen på værket i efteråret.

- Vi har ikke flere huse til rådighed i uge 42 lige nu. Tyskerne er tilbage, siger Majbritt Sørensen, der især fremhæver de store huse med plads og mange aktiviteter som populære i efteråret.

- Men alle huse kan lejes ud. Vi har også masser af kunder til de små, gammeldags sommerhuse.

Der er stadig huse at få hos Sol & Strand, selvom udbuddet sammenlignet med højsæsonen er langt mindre, fortæller Kenth Solfjeld og referer til de mange nye sommerhusejere, der gerne selv vil bruge husene. Det er en afledt effekt af coronatiden.

- Rent personligt tror jeg ikke, vi ser et mere normalt billlede på udlejningen før om et-to år og det er nok også først der, vi ser et større udvalg af sommerhuse igen, siger han.

Annonce

Hos Novasol fylder tyskere iført mundbind godt op i receptionen, da Folketidende lægger vejen forbi for at fange Janne T. Edvardsen til en kort snak om den forestående ferieuge.

- Vi har rigeligt at se til. Vi havde ingen ledige huse i sidste uge og kun ganske få i den kommende. September har været godt fyldt op, og oktober plejer heller ikke at være noget problem. I november har vi faktisk også en del, der kommer på miniferie fra torsdag til søndag, lyder det.

Selvom poderne ikke længere er ansat på diverse teststeder som i sommers, mangler udlejningsbranchen stadig arbejdskraft, og Majbritt Sørensen håber, at flere vil begynde at tænke mere fleksibelt omkring arbejdet med at rengøre sommerhuse.

- Måske kunne man tænke på, at lidt er bedre end ingenting. For eksempel, hvis man efter sygdom skal langsomt i gang, så er det netop muligt at få 10 timer. Vi har også nogle akademikere, der tager jobbene, fordi de synes, det er fedt at bruge kroppen. Man skal bare kunne leve med uvisheden i forhold til, hvor mange timer, man har. Og så skal man have gyldigt kørekort og egen bil, understreger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE