cookie-og-privatlivspolitik
De såkaldte "Crackers", som bruges til at indtage lattergassen, skulle ifølge Karrar Hashim Mizals leverandør være lovlige. Indehaveren konstaterer selv det modsatte og har fjernet dem fra varesortimentet.

2

Billeder

De såkaldte "Crackers", som bruges til at indtage lattergassen, skulle ifølge Karrar Hashim Mizals leverandør være lovlige. Indehaveren konstaterer selv det modsatte og har fjernet dem fra varesortimentet.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Slikbutik stopper salg af gas

Vil ikke gå på kompromis med kundernes sikkerhed og lovgivning
09. august 2018 kl. 16:13 Af Klaus Præst Jaqué

Annonce

- Jeg har bedt leverandøren hente alle pakker igen, så de er allerede væk fra disken, fortæller Karrar Hashim Mizal, indehaver af Slikparadiset på Torvet.

Dermed er der fra indehaverens side sat et punktum i butikkens salg af lattergas og de ulovlige åbnere - "Crackers".

- Vores leverandør kom til mig for et par måneder siden og tilbød, at vi kunne sælge det. Jeg spurgte, om det var ulovligt, og det benægtede han. I stedet fortalte han, at der er mange andre, som sælger det, fortæller Karrar Hashim Mizal.

Efter at have læst om sagen i Folketidende og selv undersøgt sagen kan han dog godt se, at det forholder sig anderledes med hensyn til lovlighed.

- Jeg vil ikke sælge noget, der er skadeligt eller ulovligt, i butikken. Jeg har et godt forhold til mine kunder, og dem, som kommer i butikken, stoler på os. Så jeg har bedt om at få det fjernet og stoppet salget med det samme, fortæller han og understreger, at salget skal være stoppet tirsdag eftermiddag klokken 16.


Så langt så godt for butiksindehaveren, som godt kan forstå lovbruddet. Men når det kommer til den kritik, Carina Nielsen gav på Facebook og i Folketidende, er han ikke enig.

- Carina Nielsen kom ind i butikken med ét formål, at skade vores ry. Det kunne jeg høre på hendes tonefald, siger Karrar Hashim Mizal om det besøg, der lagde grund for kritikken.

Efter hans oplevelse af situationen i butikken var det Carina Nielsen, som ikke ville lytte og "bare trak på skuldrene".

- Hun spurgte til vores salg af det, og da jeg svarede, at der var mange unge, som havde sjov med det, fortalte hun, at det var livsfarligt. Det kender jeg ikke til og sagde, det er fuldt ud lovligt, men det ville hun ikke lytte til, siger Karrar Hashim Mizal.

Normalt vil Slikparadisets indehaver gerne lytte til kunderne, og havde debatten været taget på et andet tidspunkt, var det måske endt uden denne kritik.

- Hun kom på et travlt tidspunkt lige i festugen. Var hun kommet tilbage på et mindre travlt tidspunkt, kunne vi have snakket om det, siger Karrar Hashim Mizal.

At kombinationen mellem cracker og lattergas ikke bare er farlig, men ulovlig, havde Karrar Hashim Mizal ikke fået at vide. Men han mener, at leverandøren skal være bedre til at fortælle. Ligesom at termen "Det er noget, unge bruger til at have det sjovt" skal droppes.

- Nu har jeg læst om det og ved, at det er farligt. Og derfor vil jeg ikke have det i min butik. Men det er ikke nødvendigvis ulovligt at sælge, holder indehaveren fast i.


Men ulovligt eller ej er salget stoppet nu. Og i fremtiden har Karrar Hashim Mizal et løfte.

- Jeg har i Slikparadiset ingen intentioner om at skade nogen. Jeg har selv to børn, og nu hvor jeg har læst om sagen, vil jeg oplyse mine børn, men i butikken vil jeg altid forholde mig til loven, siger han.

Dermed er Karrar Hashim Mizal og Slikparadiset klar, hvis politiet eller Sikkerhedsstyrelsen kommer på besøg for at tjekke forholdene. Og han respekterer, at de er nødt til det.

- Man skal kunne stole på sin butik, slutter Karrar Hashim Mizal.

­


Stopper salget

Folketidende har fået flere tip om salg af de ulovlige crackers på både Lolland og Falster. Har du selv et tip eller en erfaring med lattergassen, hører vi gerne fra dig på kja@ftgruppen.dk. Vi undersøger løbende tips. Læs blandt andet en personlig fortælling i fredagens avis.

Læs også artiklen "Sundhedsstyrelsen: Så farlig er lightergas" i torsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce