cookie-og-privatlivspolitik
Her er det et billede af oversvømmelserne fra januar i år, hvor udfordringerne med store vandmasser presset op i Sakskøbings inderhavn igen viste sig at være svære at have med at gøre.

2

Billeder

Her er det et billede af oversvømmelserne fra januar i år, hvor udfordringerne med store vandmasser presset op i Sakskøbings inderhavn igen viste sig at være svære at have med at gøre.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Slusen er stadig i spil

Kystsikringsprojektet går i høring til efteråret
18. august 2019 kl. 11:43 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING En højvandssluse på det smalleste sted ved Maltrup Vænge i Sakskøbing Fjord.

Det er stadig det scenarie, der tegner sig efter flere års tilløb til en effektiv kystsikring i Sakskøbing - også selvom der har været vendt og drejet mange ting de seneste år i tilløbet til endelig at realisere Sakskøbing Kystsikringsprojekt.


Stadig et sluseprojekt

- Guldborgsund Kommune bakker op om løsningen med en sluse. Men vi må også sige, at vi har været ude og undersøge alternativer i forbindelse med kystsikringen i Sakskøbing. Det er klart, at vi skal være parate med forskellige løsninger i forhold til, hvad der kommer til at ske til efteråret i forbindelse med høringen, siger Frederik Cordes, leder af Naturafdelingen, Center for Teknik og Miljø.

Han kan også tilføje, at der på det seneste omkring sluseprojektet har været arbejdet for at finde frem til, om der eventuelt kunne laves en finansieringsmodel for hele projektet bundet op på låneafdrag over 50 år.

- Det har vi netop fået et nej til fra Indenrigsministeriet, så det er en låneramme over maksimalt 25 år, der er i spil, understreger Frederik Cordes.

Dermed kan der nu sættes gang i et udspil, som skal på dagsordenen hos teknik-, miljø- og ejendomsudvalget. Under alle omstændigheder forventer Frederik Cordes, at Sakskøbing Kystsikringsprojekt ender i høring her til efteråret.

De mange års tiltagende oversvømmelser i Sakskøbing med udgangspunkt i de vandmasser, som med jævne mellemrum har det med at hobe sig op i Sakskøbings inderhavn og derfra lave ravage i de omkringliggende områder, har været et hedt emne i årevis. Kystdirektoratet udtalte for flere år tilbage, at der er behov for højvandsbeskyttelse i Sakskøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce